Utorak, 28.01.2020
More

  Goran Salihović: Tužiću Dragana Mektića zbog klevete

  Podijeli:

  Suspendovani glavni tužilac Tužilastva Bosne i Hercegovine Goran Salihović uoči jutrošnjeg ročišta pred Prvostepenom disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) kazao je da će tužiti ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića zbog klevete.

  goran-salihovic
  Goran Salihović (FOTO: Oslobođenje.ba)

  S obzirom na to da Ured disciplinskog tužioca tereti Salihovića da je propustio tražiti svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimjerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku, omogućio vršenje dužnosti tužioca osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene, miješao se u postupanje sudije ili tužioca… Bivši glavni tužilac kaže kako nište ne krije i da sve treba biti javno, ali da, kako je kazao, definitivno neće ostati imun na izjave Dragana Mektića.

  “Ništa ne krijemo, ali moramo reagovati na izjave Dragana Mektića koji je bolestan. On iznosi laži, neistine i uvrede, bukvalno ruši ovaj sistem. Krenuo je od Tužilaštva BiH, želi biti ministar, policajac, a možda i predsjednik države. Jednostavno ne znam šta više hoće, a napadi su mu takvi da urušava cijeli sistem i najbolje mu je da se bavi svojim poslom. Tužiću ga za klevetu, a VSTV mora reagovati i stati u odbranu tužilaca i sudija od napada koji su neprimjereni”, kazao je Salihović.

  Dodao je kako je Mektić izgubio sve kriterijume te da se “okomio” na mnogo ljudi.

  “On vrijeđa Izetbegovića, Dodika, sve redom, a evo sada i mene. Najbolje je da se bavi svojim poslom”, izjavio je Salihović.

  Uoči ročišta je kazao kako ne razumije zašto se bilo šta u ovom postupku krije, da sve treba biti javno iako, prema njegovim riječima, pojedinci sve žele staviti pod tepih.

  Salihović je prošlog mjeseca napustio sjednicu Disciplinske komisije VSTV-a, nakon što je odbijen njegov zahtjev da saslušanje tužilaca Tužilaštva BiH kao svjedoka bude javno.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI