Početna  /  Goran Salihović nije došao na saslušanje: Otvorio bolovanje
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

Goran Salihović nije došao na saslušanje: Otvorio bolovanje

Postupak protiv Gorana Salihovića, suspendovanog glavnog državnog tužioca, koji vodi Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH trebao je biti nastavljen jutros u devet sati, međutim on nije došao na saslušanje.

goran-salihovic

Kako je obrazložio Salihovićev advokat, Rifat Konjić, njegov klijent je bolestan i pije lijekove. Naime on je pojasnio da je Salihović od juče na bolovanju. On je zatražio da se odgodi današnje i ročište koje je planirano za sutra. Nakon kraće pauze, na kojoj je Komisija je razmatrala ovaj zahtjev, saopšteno je da će ročište biti odgođeno i da će se održati 13. februara.

Danas su trebali svjedočiti državni tužioci Božo Mihajlović, Dubravko Čampara, Mirza Hukeljić i Eldina Biuk.

Tužioci Čampara i Hukeljić trebali su svjedočiti na okolnosti tužbe prema kojoj je Salihović zaposlenicima kabineta Hasanu Plehu i Emilu Pinkasu omogućio da saslušavaju određene osobe, iako su Čampara i Hukeljić bili postupajući tužioci u predmetima, poput “Pavlović banke” i “Bobar banke”.

Zanimljivo bi bilo i svjedočenje tužioca Hukeljića, koji je po naredbi Salihovića morao kriti od nadređenog Mihajlovića da se vodi istraga u predmetu “Pavlović banka”.

Među svjedocima odbrane je i Milorad Dodik, predsjednik RS-a, ali i Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.

0 Shares
0 Shares
Copy link