Početna  /  Gatački DNS: Ne podržavamo nikoga, borimo se za svoje odbornike
gacko Hercegovina

Gatački DNS: Ne podržavamo nikoga, borimo se za svoje odbornike

GACKO – Mada imaju partnere na republičkom nivou, DNS u Gacku nije ničija politička zakrpa ili filijala, pa otuda ne daju nikome podršku u opštini Gacko, već deluju kao samostalna politička snaga, koja se bori za svoje odbornike. Nakon izbora cilj je participacija u vlasti shodno političkom povjerenju i snazi koju dobiju. Rekao je ovo predsjednik opštinskog odbora stranke i nosilac liste za odbornike Dragan Drašković juče na konferenciji za medije.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Drašković je iznio stav da su ovo najvažniji izbori za Gacko od rata naovamo.

“Čitava priča u Gacku se vrti oko RiTE Gacko jer od ove firme u velikoj mjeri zavisi i budžet opštine. Druga faza mora da znači jedinstvo svih bitnih političkih faktora oko lokalnih interesa. Jedinstvo u interesu Gacka nam je potrebnije nego ikad, kako bismo produžili život ovog grada. U izgradnji prve faze Gacko nije dobilo ništa. Ni toplovod, ni bazene, ni sportske dvorane, Ako ispustimo i ovu šansu, onda ne znam kakvi smo mi to lokalpatrioti, jer priča o drugoj fazi bez lokalne vlasti i sa njom su dvije različite priče. Moramo da vidimo šta grad dobija. Zato nam je potrebna sabornost, pamet i struka. Ne zaboravimo, 22 miliona RiTE Gacko daje u fondove. Šta se od toga vraća Gacku?”, zapitao je Drašković i istakao da u borbi za interese svog grada ima podršku centrale stranke.

Kandidati za odbornike Neda Adžić – Dostinić i Miloš Tepavčević su istakli da je njihova politička kampanja drugačija jer se odriču skupih bilborda i putovanja kako bi pružili pomoć mladima i ranjivim kategorijama društva.

Budući da DNS na svojoj kandidatskoj listi ima veliki broj nezaposlenih, Drašković je rekao da njihovo zaposlenje neće tražiti u državnim preduzećima nego ga u budućnosti vidi u realnom sektoru, stvaranjem ambijenta za investicije.

Milanka Kovačević

61 Shares
61 Shares
Copy link