Početna  /  Gacko: Cerovac u saradnji sa Društvom matematičara iz Beograda pokreće školu za male matematičare
gacko Hercegovina

Gacko: Cerovac u saradnji sa Društvom matematičara iz Beograda pokreće školu za male matematičare

GACKO – Društvo matamatičara iz Beograda “Arhimedes” i Obrazovni centar Cerovac u Gacku otvaraju prvi klub matematičara „Arhimed“, namijenjen djeci uzrasta od 6 do 14 godina.

matematika_arhimedes_1

Program je prilagođen za školarce koji vole matematiku, kao i za one kojima ovaj predmet zadaje glavobolje. Iako je poznato da su Gačani nadareni za mnoge nauke, nekima, ipak, matematika stvara problem. Da to ne bi bilo tako, važno je na vrijeme zavoljeti matematiku i samo na taj način ova nauka uvijek može biti laka i zanimljiva.

Kako na mladima svijet ostaje, ”Cerovac” i ”Arhimedes” odlučili su svoje znanje i iskustvo na ovaj način prenijeti na najmlađe.

U tome pomaže “Arhimedes”, program koji na interesantan i zabavan način djeci predstavlja zakone matematike, a zatim na ozbiljan i metodičan način otkriva sve njene tajne.

Direktorka Cerovca Miljana Miskin pojasnila je da je “Arhimedes” program u kome djeca matematiku uče druačije od školskog programa, ali im ovaj program pomaže da lakše savladaju školsko gradivo, i što je mnogo važnije da zavole matematiku.

Miljana Miskin, direktorka Obrazovnog centra "Cerovac"
Miljana Miskin, direktorka Obrazovnog centra “Cerovac”

“Ovim programom djeca na vrijeme razvijaju logiku. Cilj programa je da se kod djece razvije ljubav prema matematici i bolje logičko mišljenje i zaključivanje. Djeca koja pohađaju Arhimedes, zahvaljujući bolje razvijenom logičkom mišljenju, lakše savladavaju gradivo iz svih drugih predmeta. Dakle, prednost ovog programa je građenje ljubavi prema matematici, razbijanje otpora i straha kod djece prema ovoj nauci, zatim izgrađivanje matematičkih vještina, bolje logičko mišljenje i bolje zaključivanje u svim životnim situacijama”, kazala je Miskin.

Iz Cerovca kažu da im je posebno drago što će “Arhimed” zaživjeti u Gacku, jer je to grad u kome se njeguje učenje i znanje, a i Gačani su posebno nadareni za tehničke nauke.

Inače, društvo matematičara iz Beograda već preko 40 godina u svijet šalje najbolje mlade matematičke umove, koji se vraćaju s medaljama s renomiranih takmičenja ili, pak odlaze da studiraju na najprestižnijim svjetskim univerzitetima.

Pozivamo roditelje da djecu usmjere ka putu znanja, logičkog mišljenja i kreativnog rješavanja problema.

Upis u prvi klub matematičara u Gacku je u toku.

Prezentacija programa održaće se u Obrazovnom centru Cerovac u Gacku u četvrtak 16.03. 2017. godine u 18 časova.

Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 065/322–340 ili 065/281-447 ili na linku http://www.cerovac.ba/klub-matematicara-arhimed

0 Shares
0 Shares
Copy link