Početna  /  Francuski sud pustio Ramuša Haradinaja
Srbija Svijet Vijesti

Francuski sud pustio Ramuša Haradinaja

Francuski sud pustio je Ramuša Haradinaja da se brani sa slobode, prenosi AFP. Pušten je uz kauciju, prenose Zeri. Dužan je da se javi dva puta nedeljno francuskoj policiji i ne smije da napušta teritoriju Francuske.

(FOTO: REUTERS/Hazir Reka)
(FOTO: REUTERS/Hazir Reka)

Advokat Ramuša Haradinaja Rejčel Lindon tražio je oslobađanje, ali je sud, nakon razmatranja, odlučio da bude pušten uz kauciju.

Podsjetimo, Ministarstvo pravde Srbije poslalo je zahjev Francuskoj za izručenje Ramuša Haradinaja.

Ramuš Haradinaj uhapšen je po nalogu za hapšenje iz 2006. godine, zbog sumnji da je tokom 1998. i 1999. godine počinio ratne zločine nad Srbima i nealbancima. Nadležni sud u Francuskoj odlučio je u četvrtak da Haradinaja zadrži u pritvoru dok Srbija ne dostavi zahtjev za ekstradiciju.

Ministarstvo pravde Srbije proslijedilo je Francuskoj i svu dokumentaciju u vezi sa naredbom za dopunu istrage, koju je donijelo Tužilaštvo za ratne zločine.

Kako smo ranije prenijeli, srpsko pravosuđe došlo je do potencijalnih dokaza koji ukazuju i na odgovornost Ramuša Haradinaja za ratne zločine na teritoriji Kosova, koji do sada nisu bili poznati, niti analizirani u međunarodnom sudu u Hagu.

0 Shares
0 Shares
Copy link