Početna  /  Eskobar: Otvorena je mogućnost da Dodik povuče odluke koje je donio
Bosna i Hercegovina Izdvajamo

Eskobar: Otvorena je mogućnost da Dodik povuče odluke koje je donio

Foto: EPA/EFE
Gabrijel Eskobar, zamjenimk pomoćnika državnog sekretara SAD-a i Bajdenov specijalni izaslanik za Zapadni Balkan,  sastao se danas sa trojicom članova Predsjedništva BiH, a nakon što je održao sastanak i sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine obratio se medijima.

“Poruka koju ćete čuti i od lidera iz regiona je da rata neće biti”, dodao je Eskobar te naveo kako je osim ovoga razgovarano i o ekonomskim pitanjima.

Prema njegovim riječima, druga stvar o kojoj je došao da razgovara ovdje je nevjerovatan ekonomski potencijal koji Balkan posjeduje, istakavši da je Balkan najbrže rastući dio Evrope u ovom trenutku.

“Upravo zbog ovog nevjerovatnog ekonomskog rasta, doduše dozvolite mi da kažem da BiH ne dijeli sve parametre tog rasta, ali upravo taj veliki rast u regionu je razlog što ćete biti potrebni Evropi”, rekao je Eskobar.

Kaže da mu je drago da je imao produktivan sastanak s Miloradom Dodikom.

“Otvorena je mogućnost da Dodik povuče odluke koje je donio, ali i najavio, odnosno odluke koje su usvojene u NSRS-u, ali i one koje je najavio da će uraditi”, izjavio je on.

Na kraju je kazao kako politička kriza povećava nedostatak povjerenja kod investitora da bi ovdje investirali.

Izvor: Klix

1 Share
1 Share
Copy link