Eksplozija u Splitu, ima povrijeđenih

Snažna eksplozija odjeknula je danas na području Sjeverne luke u Splitu, javljaju hrvatski mediji. Eksplozija se dogodila u jednom od silosa za pšenicu kompanije Ameropa Žitni Terminal u Sjevernoj luci, u predjelu prema Vranjicu, pokraj bivše Splitske pivare, javlja Index.hr.

split

Na okolnim objektima popucala su stakla. Ovaj portal saznaje da je najmanje četvoro povrijeđeno, te da su oni prevezeni u bolnicu. Moguće da će biti još povrijeđenih.

Takođe, neslužbeno se saznaje da je jedna osoba u nesreći izgubila ruku. Čitaoci Index.hr iz okolnog područja javljaju da je detonacija bila toliko snažna da se činilo kao da se dogodio zemljotres. Na terenu je nekoliko ekipa hitne pomoći.

Ukazuje se pomoć povrijeđenim, a u okolini gdje se desila eksplozija je velika gužva. Detonacija se osjetila do Solina. Dim koji dolazi iz pravca pivare Kaltenberg se vidi iz daljine.

Policija je potvrdila da je došlo do eksplozije, ali trenutno nemaju više informacija.Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević je rekao da je pričinjena velika materijalna šteta.

Velika je materijalna šteta, četvero je povrijeđenih, dva malo teže, a dva lakše. Svi se tretiraju kao teže povriješeni. Ono što je najvažnije je da nema smrtno stradalih”, rekao je Ninčević.

Povrijeđeni su uglavnom zadobili opekotine i stradanja šaka. Vatrogasci kažu kako je na terenu deset vozila i trideset vatrogasaca.

Sve je razrušeno, ima i oštećenih vozila. Ne znamo kakve će biti žrtve”, kažu vatrogasci.

Tagovi:
Autor