Početna  /  Eko-izazov mladih Bilećana podržalo 50 volontera
bileća Hercegovina

Eko-izazov mladih Bilećana podržalo 50 volontera

BILEĆA – Neformalna grupa mladih i Omladinska organizacija “Jezerine” organizovali su danas akciju čišćenja grada pod nazivom “Eko challenge” u kojoj je učestvovalo 50 mladih Bilećana. Bilećki omladinci su tokom akcije bili raspoređeni na više lokacija i očistili su potez od Drakuljice do Bijele Rudine.

Prema riječima Dejane Janjić, lookalnog koordinatora IOM-a u Bileći, inicijativa  je nastala na zajedničkom druženju omladine u nedavno otvorenoj prostoriji za mlade koju su simbolično nazvali “Oaza”.

“Posebno bih istakla najmlađe učesnike, pionirsku selekciju FK “Hercegovac” i trenere koji su svojim primjerom pokazali kako mogu doprinijeti zajednici. Nakon uspješno završene akcije druženje je nastavljeno uz roštilj”, izjavila je Janjićeva.

Među brojnim učesnicima koji su se danas odazvali ovoj akciji bila je i Ines Dubljević koja je naglasila značaj ove akcije za podizanje svijesti građana o očuvanju životne sredine.

Cilj ove akcije bio je sakupljanje otpada i smeća, ali i podizanje savjesti gradjanima. Akcija je organizovana u saradnji sa školama,Udruženjima i klubovima. Srećni smo sto zajedno možemo da učinimo nešto dobro za sve nas. Kroz druženje i šalu ništa nije bilo teško. Nadam se da će biti jos sličnih akcija sa većim odazivom građana”, istakla je Dubljević za “Moju Hercegovinu”.

Sličnog razmišljanja je i njen sugrađanin Čedomir Dragović koji smatra da ovakve akcije trebaju biti češće organizovane u Bileći.

Odazvao sam se na akciju koju je organizovala ova ekipa, bio sam upućen preko slika kakva je situacija i u kakvom se stanju nalazio naš grad. Odazvalo se dosta građana koji su bili podijeljeni u više grupa. Po timovima smo bili raspoređeni na određenim lokacijama. Mislim da je ovo dosta značilo za Bileću i da se češće trebaju organizovati ovakve akcije”, rekao je Dragović.

Neformalna grupa mladih iz Bileće i Omladinska organizacija “Jezerine” do sada su organizovali četiri akcije čišćenja i uređenja grada.

Milena Koprivica

906 Shares
906 Shares
906 Shares
Copy link