Početna  /  Đurđica Babić Gačanima darovala koncert
gacko Hercegovina

Đurđica Babić Gačanima darovala koncert

GACKO – Sa željom da postane tradicija, drugu godinu zaredom Đurđica Babić je nastupila pred svojim sugrađanima pjevajući arije iz poznatih opera i tako publici priuštila uživanje u melodijama vanvremenske ljepote.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Ova 21-godišnja studentkinja i zaljubljenica u operu kaže da je predah od obaveza na fakultetu iskoristila da pripremi koncert za građane Gacka, jer smatra da na taj način treba da uzvrati svom rodnom gradu koji zaslužuje nešto novo i drugačije. Nakon koncerta nije krila svoje oduševljenje.

„Emotivno, iskreno, predivno. Možda ne sve savršeno tačno, možda nije svaka nota kako smo planirali, ali sam stvarno presrećna i vidim da je publika uživala što je meni najvažnije. Pripremali smo se za ovaj koncert, za godinu dana se mnogo toga desilo u mom životu, mnogo sam sigurnija, jedva čekam da izađem na scenu i naprosto uživam u svemu što se muzikom zove“, rekla je Đurđica.

Ona sa žaljenjem konstatuje da opera ima sve manje poklonika, manje je i umjetnika koji se okreću klasici, ali i da je to neće obeshrabriti da sama njeguje svoj glas u tom smislu i da omogući onima koji to žele ovakvu vrstu muzičkog užitka.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

A da je koncert bio prava poslastica moglo se osjetiti u atmosferi. Baršunasti Đurđičin glas se razlivao salom i plijenio svojom punoćom i ljepotom.

Kao i prošle godine gost na sinoć održanom koncertu bio je Boško Tepavčević i sam zaljubljenik u muziku uopšte, a posebno u operu.

„Neizmjerno mi je zadovoljstvo što me je Đurđica Babić pozvala da budem njen gost. Inače, koristim svaku priliku da pjevam, a kad je to sa Đurđicom, onda je to posebno zadovoljstvo. Večeras je bio i sjajan repertoar, bilo je klasičnih i modernih melodija. Mislim da je bilo fenomenalno”, kazao je Tepavčević.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Mlade umjetnike na klaviru je pratila Maja Stojanović,  a za sve one koji su sinoć bili u parohijskom domu bio je to sat istinskog uživanja.

Milanka Kovačević

0 Shares
0 Shares
Copy link