Početna  /  Draško Stanivuković pušten iz pritvora uz obavezu napuštanja Crne Gore u roku od sat vremena
Izdvajamo

Draško Stanivuković pušten iz pritvora uz obavezu napuštanja Crne Gore u roku od sat vremena

Draško Stanivuković je večeras oko 20 časova priveden u Policijsku stanicu Budva o čemu je javnost obaviještena putem njegove Fejsbuk stranice. Dva i po sata kasnije, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske objavio je na svom profilu da je pušten iz stanice uz obavezu napuštanja Crne Gore u roku od sat vremena. On je naveo i da mu je izrečena zabrana ulaska u Crnu Goru u trajanju od godinu dana.

Draško Stanivuković, poslanik u NSRS i kandidat opozicionog bloka za mjesto gradonačelnika Banjaluke sinoć je, zajedno sa Nebojšom Vukanovićem, prisustvovao litiji u Nikšiću. Večeras oko 20 časova, Draško Stanivuković je priveden u Policijsku stanicu Budva odakle je pušten oko 22:30. On je na svom Fejsbuk profilu dodao da mu je rečeno da za sat vremena mora napustiti Crnu Goru a narednih godinu dana biće mu zabranjen ulazak.

”Nažalost, lično sam svjedok kršenja osnovnih ljudskih i građanskih prava i vjerskih sloboda od strane režima Mila Đukanovića. Nema predaje! Pobjeda je jedina opcija!” – navodi Stanivuković na svom profilu.

Nebojša Vukanović je nakon puštanja Draška Stanivukovića obavio kratki razgovor sa njim, a na svom blogu objavio je i Rješenje MUP-a Crne Gore kao i Zapisnik.

Na video zapisu koji je Vukanović objavio može se čuti da je Stanivukoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru jer je prepoznat kao prijetnja nacionalnoj bezbjednosti.

”Ja se nadam da će ova zabrana biti ukinuta već za dva dana pobjedom i slomom režima Mila Đukanovića.” – rekao je, između ostalog, Stanivuković.

 

 

 

 

2 Shares
2 Shares
Copy link