Početna  /  Dragan Čavić u Trebinju najavio direktni mandat Narodnog demokratskog pokreta u izbornoj jedinici 9
Hercegovina

Dragan Čavić u Trebinju najavio direktni mandat Narodnog demokratskog pokreta u izbornoj jedinici 9

U prostorijama Narodnog demokratskog pokreta u Trebinju, danas je održana konferencija za medije povodom objave nosioca liste u izbornoj jedinici 9, kao i očekivanju na Opštim izborima koji će biti održani u oktobru ove godine. Konferenciji su prisustvovali Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, Zdravko Krsmanović, potpredsjednik ove stranke, Slavko Drašković, predsjednik gradskog odbora NDP Trebinje i dr Milan Projević. Dragan Čavić je izrazio optimizam pred Izbore i istakao uvjerenje da će NDP sa svojim izbornim rezultatima predstavljati iznenađenje za mnoge. Navedeno je da će Zdravko Krsmanović biti nosilac liste NDP u izbornoj jedinici 9. Kako se moglo čuti na konferenciji, danas je dogovoreno partnerstvo na nivou izborne jedinice 9, gdje će listu Narodnog demokratskog pokreta podržati Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj, na kojoj će se naći i dva kandidata iz ove stranke.

Na početku konferencije za medije, uz pozdrav prisutnim predstavnima medija, Dragan Čavić je rekao da je Narodni demokratski pokret završio izbor nosilaca lista u svih devet izbornih jedinica.

”Ja sam danas ovdje na području Hercegovine zajedno sa potpredsjednikom Narodnog demokratskog pokreta Zdravkom Krsmanovićem i predsjednikom gradskog odbora Trebinje Slavkom Draškovićem, a i na sastancima koji su prethodili ovom danas u Trebinju, i mogu reći da smo praktično izvršili finalizaciju kandidatske liste za Narodnu skupštinu u izbornoj jedinici 9. Taj posao završili u svih 9 izbornih jedinica. NDP u Republici Srpskoj za Narodnu skupštinu ide na koalicionoj listi sa Srpskom naprednom strankom, Naprednom Srpskom i sa partijom Sloboda iz Banjaluke. Napravili smo koalicioni dogovor i mogu vam reći da će Srpska napredna stranka imati nosioca liste u izbornoj jedinici broj 7. Ovdje, u izbornoj jedinici 9, nosilac liste biće gospodin Zdravko Krsmanović. Želim posebno da se osvrnem na izbornu jedinicu 9. Mi smo, pored stranaka koje su sa nama u partnerstvu, danas dogovorili da će ovu našu listu podržati i Srpska Radikalna Stranka – Dr Vojislav Šešelj, a na našoj listi će biti i njihova dva   kandidata i zajedno sa Naprednom Srpskom, prije svega sa područja Bileće, gdje su oni najsnažniji, a i u ostalim odborima, mi ćemo ovdje imati vrlo ozbiljnu listu i apsolutno smo sigurni da ćemo  u izbornoj jedinici 9 ostvariti direktni mandat, kao što smo to uradili na prošlim Izborima. Mnogi nas pokušavaju potcijenjivati ali mi vrlo ozbiljno radimo već dugo vremena na terenu, i mi u ovom trenutku možemo da kažemo da je naša procjena da imamo ozbiljnog prostora da se borimo za sedam mandata iz pet izbornih jedinica i mi ćemo se sigurno boriti za direktne mandate.”

Što se tiče Predstavničkog doma parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Čavić je takođe izrazio zadovoljstvo učinjenim u ovoj fazi priprema za Izbore.

”Kad je u pitanju Predstavnički dom parlamentarne skupštine BiH, mi smo napravili koaliciju sa Srpskom demokratskom stranskom, a zajedno sa nama su i Srpska radikalna stranka i Napredna Srpska. Mi se sa svojim kandidatima nalazimo na zajedničkoj koalicionoj listi koja će se zvati SDS lista. U svakom slučaju, mi u ovoj fazi možemo da kažemo da smo priveli sve poslove pripreme za Izbore na način koji nas zadovoljava i iznad naših očekivanja, zajedno sa našim koalicionim partnerima, preostalo nam je da u rokovima koje propisuje Centralna izborna komisija predamo liste. Dakle, prije 9. jula, mi ćemo sve naše liste prijaviti Centralnoj izbornoj komisiji.”

Dragan Čavić smatra da će biti iznenađenja u pogledu izbornih rezultata, te da se njegova stranka dosta pojačala na prostoru koji pokriva izborna jedinica 9.

”Dosta smo se pojačali u Gacku, ozbiljno pojačanje učinjeno je u Nevesinju, da podsjetim da u Višegradu inače jako dobro stojimo, još bolje stojimo u Istočnom Goraždu, u Čajniču i Rudom smo prisutni i od ranije i imamo sasvim dovoljno kapaciteta u tim opštinama, tako da kad saberemo cijelu izbornu jedinicu 9 mi nemamo razloga za nezadovoljstvo u ovoj fazi. Naravno, radićemo maksimalno, mi smo potpuno svjesni da snagu jedne političke stranke određuje parlamentarna zastupljenost. Mi nemamo kandidate za pojedinačne funkcije, nego smo u koaliciji i u podršci u okviru Saveza za pobjedu, što je zvaničan naziv koji će pisati na glasačkim listićima. Naš fokus i najveću energiju ulažemo u ono što je najbitnije a to je broj mandata u Narodnoj skupštini i podrška parlamentarnoj listi.”- rekao je Čavić za kraj konferencije za medije.

Igor Svrdlin

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap