Početna  /  Dodik: Nevini plaćaju ceh dugoročne nestabilnosti u svijetu (VIDEO)
Republika Srpska

Dodik: Nevini plaćaju ceh dugoročne nestabilnosti u svijetu (VIDEO)

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je saučešće predsjedniku Francuske Fransoa Olandu i francuskom narodu povodom terorističkog napada u Parizu, poručivši da nevino stradali očigledno plaćaju ceh dugoročne nestabilnosti u svijetu, koja je omogućila razvoj grupacija spremnih da izvrše ovakav brutalan napad, objavio je RTRS.

milorad_dodik_mojahercegovina
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik (FOTO: Moja Hercegovina)

“Uvjeren sam da će međunarodna borba protiv terorizma dati efekte i da samo udružena međunarodna koalicija u tom pogledu može da pomogne, a to znači angažovanje Zapada i Istoka, odnosno i Rusije, EU i SAD i svih zemalja koje imaju procjenu da su ugrožene od radikalnih islamskih grupa koje su spremne da učine ovakve gnusne zločine kakve smo mogli da vidimo u Parizu”, naveo je u telegramu Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća francuskom premijeru Manuelu Valsu povodom terorističkih napada u Parizu i istakla da građani Republike Srpske dijele patnju francuskog naroda, koji se našao na udaru najstrašnijeg oblika terorizma.

“Užasnula nas je i šokirala vijest o seriji terorističkih napada u kojima je poginuo veliki broj nedužnih građana Pariza. U ovom teškom trenutku, građani Republike Srpske dijele patnju francuskog naroda, koji se našao na udaru najstrašnijeg oblika terorizma”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je najoštrije osudila ovaj teroristički zločin, te je u ime Vlade Republike Srpske, svoje ime i u ime građana Republike Srpske, francuskom premijeru i porodicama poginulih, uputila izraze najdubljeg saučešća.

0 Shares
0 Shares
Copy link