Početna  /  Dodik nakon poništenja izbora u Srebrenici i Doboju: CIK neće birati vlast u Doboju! Spremamo se za bojkot izbora 2022. godine
Bosna i Hercegovina Izdvajamo

Dodik nakon poništenja izbora u Srebrenici i Doboju: CIK neće birati vlast u Doboju! Spremamo se za bojkot izbora 2022. godine

Milorad Dodik, predsjedavjući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, rekao je da odluka CIK-a BiH da poništi izbore u Doboju i Srebrenici protiv Republiike Srpske i njene stabilizacije.

Između ostalog, Dodik je naveo kako je odluka CIK-a da ponište izbore u Srebrenici i Doboju sramotna.

– Činjenica je da je u Doboju Centralna izborna komisija ostavila 17 biračkih mjesta koja su isključivo bošnjačka, sva srpska su poništena, isti slučaj je i u Srebrenici. To govori koliko se CIK drži zakona i koliko je odmaknuta od etničkog inženjeringa.Ovdje se radi o sramotnoj koaliciji Šarovića i Borenovića. Vidimo da ni CIK nije izabran u skladu sa zakonom, da su promašili sve zakonske rokove, rekao je Dodik.

Između ostalog, navodi kako ne mogu da ponište dovoljno izbora koliko oni mogu pobijediti.

– Tamo gdje su Srbi pokušava se nametnuti da Srbi ne poštuju zakon. Ovo je direktno u funkciji političkog Sarajeva. Sva izborna prava u Doboju i Srebrenici su poništena. Mi ćemo se žaliti sudu, mada je i to bezvezno jer je to sve jedna struktura. Ovo se nije smjelo dogoditi, ovo je ozbiljan presedan. SNSD će početi aktivnosti da bojkotuje izbore 2022. godine, rekao je Dodik u Doboju.

On je dodao da birači u Doboju i Srebrenici nisu imali isti tretman kao i ostali birači.

Dodik je članove CIK-a nazvao lopovima, kriminalcima i mešetarima.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je rekao da je nezakonito izabran CIK donio nezakonitu odluku u nezakonitom roku.

Podsjećamo, Dodik se danas u Doboju sastao sa delegacijom koju je predvodio gradonačelnik Boris Jerinić.

Izvor: Oslobođenje

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap