Početna  /  Dodik najavljuje bojkot izbora 2022. godine i prijeti da će onemogućiti održavanje istih?!
Izdvajamo Republika Srpska

Dodik najavljuje bojkot izbora 2022. godine i prijeti da će onemogućiti održavanje istih?!

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milroad Dodik kazao je za RTRS da postoji mogućnost da izbori ne budu održani.

– Ulazimo u mogućnost da Hrvati ne izađu na izbore. Ukoliko bude upliva stranaca u rad CIK-a, i RS neće izaći na izbore. Mi tražimo potpuno neutralnu izbornu strukturu i neutralnu izbornu situaciju i spremni smo da u tome učestvujemo.

”Možda će opozicija iz RS-a pristati da učestvuje, ali mi ne bi, i mi možemo da ovdje onemogućimo da se ti izbori ne provedu. Bez obzira što bi to eventualno raspisala Centralna izborna komisija, dovoljno je da naše javne ustanove kao što su škole i domovi kulture ne damo na raspolaganje i da naše opštine ne formiraju mjesne izborne komisije i nema izbora, je li tako?” – rekao je Dodik.

Podsjećamo da je Dodik početkom tekuće godine takođe govorio o bojkotu ponovljenih izbora u Srebrenici i Doboju. Srpski član Predsjedništva je tada, nakon odluke CIK-a o ponavljanju izbora u Srebrenici i Doboju, optužio CIK da mešetari i da će SNSD početi sa pripremama bojkota izbora naredne godine.

“To je to, jedna igra, jedna struktura i jedan centar. Mi ne vjerujemo sudu, to je jedna haranga. Republika Srpska zbog svega ne smije odustati od svog prava na status. Kadija te tuži, kadija ti sudi. Ovo će sada promijeniti odnose snaga u BiH. SNSD će se početi pripremati da bojkotuje i onemogući izbore 2022. godine, jer ovo nisu fer i zakoniti izbori.” – rekao je Dodik 21.1.2021. godine.

Izvor: BUKA

1 Share
1 Share
Copy link