Početna  /  Dodik kum grada Bijeljine
Izdvajamo Republika Srpska

Dodik kum grada Bijeljine

Milorad Dodik i Mićo Mićić (Foto: Elvir Padalović)
Grad Bijeljina danas obilježava krsnu slavu – Svetog Pantelejmona, a kum je ove godine član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon što je u toj opštini dobio vlast bez izbora.

To mu je omogućio sadašnji gradonačelnik, koji je na tu funkciju došao zahvaljujući Srpskoj demokratskoj stranci, čiji kadar je postao još 2000. godine i to u tadašnjoj vladi koju je vodio Mladen Ivanić. Pored ministarskog mjesta, obavljao je i funkciju gradonačelnika Bijeljine u više navrata i bio u vrhu stranke koja mu je sve to omogućila.

Iskrice bliskosti Dodika i Mićića sijevale su odavno, ali je ta “ljubav” krunisana sporazumom njih dvojice na osnovu koga je u vlast u Bijeljini bez izbora uveden SNSD, ali i neke druge stranke koje nisu ni postojale na prethodnim lokalnim izborima, kao što je Ujedinjena Srpska.

 Mićo Mićić je dobio “blagoslov” da ponovo bude kandidat za gradonačelnika Bijeljine i to SNSD-a i da se nakon dvije godine povuče kako bi to mjesto pripalo nekom iz te stranke.

Povodom krsne slave u Bijeljini će u crkvi Sv. Pantelejmona biti služena sveta liturgia, a potom će u gradskom parku biti upriličeno svečano otkrivanje bista srpskih velikana Ive Andrića, Nikole Tesle, Mihaila Pupina i Jovana Dučića.

Lomljenje slavskog kolača biće obavljeno u podne u zgradi gradske uprave, a potom su planirane izjave za novinare i polaganje cvijeća na spomenik borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Zanimljivo je da je “preko noći”, kao da to Bijeljina nije bila i prije ove Mićićeve izdaje, taj grad, prema riječima lidera SNSD-a ili kako ga zovu “predsjednika svih predsjednika” jedan od najvažnijih gradova Republike Srpske.

Ovim je još jednom Dodik javno manifestovao da je “dobro samo ono što pripada njemu i njegovoj bratiji”.

“Prekompozicija vlasti u Bijeljini pokazala je kako za rješavanje problema vrijeme nije presudan faktor, već volja i sposobnost da se oni rješavaju, i mislim da smo u relativno kratkom roku pokazali kako se problemi mogu brže rješavati”, dodao je Dodik.

Šta i kako su riješili u posljednje vrijeme osim što su “podboni” kadrovi SNSD-a sjeli u fotelje Semberci to još nisu osjetili.

Inače, Bijeljina je nakon Banjaluke najveći grad u Srpskoj po svim parametrima.

Izbori lokalni idu i zna se da su uz Mićića, bar su javno to rekli, partije koje pripadaju bloku SNSD-a.

Još uvijek nije poznato ko će biti kandidat sada opozicionog SDS-a i PDP-a koji su u tom gradu držali vlast do MIćićeve izdaje.

Na potezu su Semberci glasači, koji će dati posljednju riječ kome “carstvu” će se prikloniti.

(BN)

1 Share
Copy link
Powered by Social Snap