Početna  /  „Dani košute“ po četvrti put među Gačanima
gacko Hercegovina

„Dani košute“ po četvrti put među Gačanima

GACKO – U slavu košute, cvijeta koji svakog proljeća ukrasi gatačko polje, u Gacku je sinoć otpočela manifestacija čiji je cilj promocija tradicionalnih proizvoda i ručne radinosti.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Predivno vrijeme je išlo na ruku organizatorima, Turističkoj organizaciji Gacko, pa je manifestacija okupila izlagače, ali i građane Gacka, koji su na platou u centru grada mogli da vide i probaju sir, kajmak, med i domaću rakiju.

Svoje proizvode, suvenire i ručne radove su predstavili  brojni izlagači  iz Trebinja, Bileće, Nevesinja, Berkovića, Foče , Nikšića i Gacka, a prema riječima jednog od njih više se gledalo, nego što se kupovalo. Ipak, naglašava važnost ovakvih manifestacija, kako za promociju proizvoda, tako i za uspostavljanje kontakata i „opipavanje“ pulsa tržišta.

 

Obilježavanje „Dana košute“ je otpočelo sinoć sjajnim koncertom trebinjske rok grupe „Krugovi u žitu“, a završiće se večeras retrospektivnom izložbom slika sa likovne kolonije „Gacko-Klinje“ koja je zakazana za  20.  časova u Domu kulture.

Milanka Kovačević

0 Shares
0 Shares
Copy link