Početna  /  Čavić poziva na referendum – Radojičić: Čavić pokušava da Banjaluku uvuče u vanredno stanje
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Čavić poziva na referendum – Radojičić: Čavić pokušava da Banjaluku uvuče u vanredno stanje

Dragan Čavić, kandidat za gradonačelnika SzP i lider NDP-a pozvao je danas svoje protivkanidate da potpišu izjavu kojom se budući gradonačelnik Banjaluke obavezuje da će poslije isteka prve godine mandata ponuditi građanima da se putem referenduma izjasne da li su zadovoljni urađenim. 

Dragan Čavić (FOTO: Moja Hercegovina)
Dragan Čavić (FOTO: Moja Hercegovina)

Na taj način će, kaže Čavić, budući gradonačenik biti „provjeren“ kod građana.

“Ukoliko ocjena bude negativna, obaveza budućeg gradonačelnika je da vrati mandat”, rekao je Čavić.

– Cilj je da konačno imamo referendum koji će biti praktičan i koristan i da se najvećim gradom upravlja rešenjima, a ne obećanjima – rekao je Čavić potpisavši izjavu i pozvao svoje protivkandidate Igora Radojičića, Slavka Župljanina i Duška Tadića na parafiranje.

Kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je kandidat opozicionog bloka Dragan Čavić svjestan da će izgubiti na predstojećim lokalnim izborima i zato pokušava da uvuče najveći grad Srpske u vanredno stanje.

Reagujući na Čavićev poziv da se obaveže na referendum na kojem bi se građani nakon godinu dana izjasnili o radu budućeg gradonačelnika, Radojičić je naglasio da će pravi referendum biti održan 2. oktobra, kada će građani izaći na birališta.

“Pošto Čavić očigledno zna da će da izgubi 2. oktobra, on bi, po svoj prilici, da i iduće godine idemo na vanredne izbore. Umjesto toga, Banjaluka će dobiti brzu i efikasnu Gradsku upravu, koju ću predvoditi i kojom će građani biti zadovoljni”, naveo je Radojičić.

Radojičić je naglasio da Banjaluci ne treba nikakvo vanredno stanje kakvo Čavić pokušava da kreira i istakao da je kandidat opozicije pokušao da ga napravi i proljetos, organizovanjem protesta Saveza za promjene.

“On sada ponovo priziva neko vanredno stanje za iduću godinu. Banjaluci to ne treba! Banjaluci treba vlast koja se dobija na izborima, a ne vanrednim stanjima”, poručio je Radojičić.

Radojičić je istakao da ne namjerava učestvovati u kampanji Čavića i sugerisao protivkandidatu da bi mu bolje bilo da to radi sa svojim izbornim štabom

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap