Početna  /  Borci traže provjeru Milanovićevih tvrdnji: Slučaj Derventa rasvijetliti – odgovorne kazniti! (VIDEO)
Izdvajamo Republika Srpska

Borci traže provjeru Milanovićevih tvrdnji: Slučaj Derventa rasvijetliti – odgovorne kazniti! (VIDEO)

Foto: Tomislav Bušljeta
Izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da je predsjednik Srpske Milorad Dodik bio odlično upoznat s razlogom njegove posjete Derventi i da mu je obezbijedio policijsku zaštitu, predstavlja jasan dokaz da je taj slučaj potrebno što prije rasvijetliti, a odgovorne kazniti.

Ovo za Srpskainfo poručuju predstavnici boračkih organizacija i veterani proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata, komentarišući novu buru u javnosti koja se podigla oko slučaja “Derventa”, odnosno odlikovanja koja je hrvatski predsjednik prije mjesec dana u tom gradu dodijelio pripadnicima 103. brigade HVO.

Objašnjavajući za hrvatske medije detalje oko svog dolaska u Derventu, Milanović je, podsjećamo, između ostalog ustvrdio da je o tome s Dodikom sve dogovorio telefonom.

– Kažem mu, druže, ja trebam ići u subotu u Derventu. To je vaša zona odgovornosti, a povod je taj i taj. Hrvatska brigada, rat, 1992. godine… Ja mu sve ispričam i pitam ga da li zna on za to i da li ima šta za reći. Ako mu to predstavlja problem, ja neću doći, jer mogu to napraviti i u Hrvatskoj. Rekao mi je: „Nemaš problema, bezbjednost, sve će to da funkcioniše“. Tako je i bilo, špalir policije, osim ako to nisu bili nečiji vatrogasci ili mažoretkinje u muškim uniformama. Dakle, stotine policajaca od granice do Dervente –  rekao je Milanović.

 

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap