Četvrtak, 23.01.2020
More

  Bilećki srednjoškolci u hladnim učionicama, časovi skraćeni

  Podijeli:

  BILEĆA – Zbog dotrajalog i neadekvatnog sistema grijanja, učenici Srednjoškolskog centra “Golub Kureš” u Bileći u  prvoj sedmici drugog polugodišta nastavu prate u izuzetno hladnim učionicama, zbog čega je rukovodstvo škole odlučilo da časove skrati na trideset minuta.

  Učenici nastavu prate u hladnim prostorijama (Foto: Moja Hercegovina)

  Iako su nadležni više puta obećavali rješenje ovog gorućeg problema, nažalost on je godinama ostao isti. Instalacije urađene sedamdesetih godina prošlog vijeka su dotrajale, u učionicama i hodnicima je malo radijatora, a metoda prenosa toplote donosi velike gubitke. 

  Direktorica Zdravka Milićević požalila se na teške uslove u kojima učenici i nastavnici rade. Uprkos tome, imaju strpljenja i razumijevanja, na čemu im je kako kaže, veoma zahvalna. 

  „Naša grejna instalacija je van upotrebe. Temperatura u učionicama ne prelazi pet stepeni Celzijusovih. Radimo u teškim uslovima. Nadam se da će u saradnji sa resornim ministarstvom i Vladom Republike Srpske ovaj problem uskoro biti riješen”, istakla je direktorica Srednjoškolskog centra u Bileći.

  Zdravka Milićević (Foto: Moja Hecegovina)

  Predsjednica Savjeta učenika SŠC “Golub Kureš” Marija Krnjević kaže da je učenicima jako teško da se koncentrišu na nastavu dok borave u hladnim prostorijama, te da su zbog toga prinuđeni da sjede u jaknama.

  „Prinuđeni smo da nosimo kape, šalove i jakne. Nezgodno nam je misliti, pratiti nastavu i boraviti u školi po ovoj hladnoći. Brine nas i to što ćemo morati nadoknaditi sve zaostale časove“,  požalila se predsjednica Savjeta učenika SŠC „Golub Кureš“ Marija Кrnjević.

  Marija Krnjević (Foto: Moja Hercegovina)

  Dok se ne nađe prikladno rješenje, učenici i nastavnici Srednjoškolskog centra “Golub Kureš” primorani su da i ove zime provode nekoliko sati dnevno na temperaturi koja gotovo da nema razlike u odnosu na onu koja je napolju.

  Milena Koprivica

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI