Bilećki polumaraton uspješno završen, učesnici zadovoljni organizacijom (FOTO)

BILEĆA – Oko 600 maratonaca učestvovalo je u glavnoj trci i trci zadovoljstva prvog bilećkog polumaratona koji je završen danas pobjedama Olivere Jevtić i Kenijca Sema Kiplima.

Olivera Jevtić i Sem Kiplimo sa Ljubom Trkljom (Foto: Moja Hercegovina)

Ljubo Trklja, bilećki maratonac i jedan od organizatora polumaratona, rekao je da je izuzetno ponosan na cjelokupnu oranizaciju, i izrazio zahvalnost svim maratoncima koji su došli u Bileću da uveličaju ovaj događaj.

„Preteško je bilo organizovati sve ovo, ali kad mi svako priđe i kaže „svaka čast na organizaciji“, onda mogu samo da budem prezadovoljan. Ako je jedna Olivera Jevtić rekla da nije trčala na ljepšoj stazi a pretrčala je čitavu Evropu i svijet, mislim da je sve tim rečeno. Plan je da ovo preraste u tradicionalan događaj da se organizuje svake godine kao kraj trkačke sezone“, izjavio je Trklja.

Ljubo Trklja (Foto: Moja Hercegovina)

Među brojnim učesnicima koji su uspješno završili trku danas je bio i 62-godišnji Zoran Janković, rekorder Srbije u maratonu, koji je ujedno bio i najstariji takmičar današnjeg polumaratona.

„Ja sam prezadovoljan da sam na ovoj vrlo zahtjevnoj stazi stigao do cilja. Ovo je fantastična trka, fantastičan doček. Ovo što vi imate nisam vidio ni u jednoj trci od 600-700 trka koliko ja imam. Prvi maraton ima i svoju himnu i podršku grada, države. Ovo ne smijete da ispustite uz ruku, jer ovo je nešto što može ovaj grad koji je poznat po tako velikim imenima  da upiše u vječnost“, rekao je Janković.

Zoran Janković (Foto: Moja Hercegovina)

Učešće u prvom bilećkom polumaratonu uzela je i Nora Trklja, atletičarka iz Srbije koja vodi porijeklo iz Mirilovića kod Bileće. Ona je takođe izrazila veliko zadovoljstvo današnjom trkom i gostoprimstvom koje su Bilećani pružili.

„Zaista izuzetno zadovoljstvo je trčati ovdje. Moj deda je iz Mirilovića, tako da sam potpuno uživala. Jeste da staza nije baš ravna ali bilo je zanimljivo. Staza pored Bilećkog jezera je divna, bilo bi dobro da bude više kilometara uz jezero. Ovakav prijem ne postoji nigdje. Hvala svima“, poručila je Trklja nakon današnje trke.

Nora Trklja (Foto: Moja Hercegovina)

Prvi bilećki polumaraton otvorila je ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, Jasmina Davidović, uz prisustvo načelnika Opštine Bileća Miljana Aleksića i poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovana Vukovića.

Svoj doprinos polumaratonu dalo je i stotinjak mališana koji su trčali dječiju trku.

Generalni pokrovitelj polumaratona je predsjednik Republike Srpske, a organizatori su Opština Bileća i Zavičajni klub „Osvit“ iz  Bileće.

Milena Koprivica

Autor