Početna  /  Bilećki karatisti uspješni na prvenstvu BiH – Saška Ilić prvakinja
Hercegovina

Bilećki karatisti uspješni na prvenstvu BiH – Saška Ilić prvakinja

BILEĆA – Na prvenstvu Bosne i Hercegovine u karateu koje je za vikend održano u Banjaluci, bilećki karatisti Saška Ilić i Pavle Mihić plasirali su se na Balkansko prvenstvo, koje će krajem maja biti održano u Banjaluci.
Pavle Mihić i Saška Ilić sa trenerom Petrom Kozjakom

Saška je osvojila zlatnu medalju i tako postala prvakinja BiH u uzrastu djevojčica do 12 godina u konkurenciji od 32 takmičarke, a Pavle je osvojio bronzanu medalju u istom uzrastu među 24 takmičara iz BiH.

“Dugo smo se pripremali za ovo takmičenje. Bila je jaka konkurencija i nije bilo lako osvojiti medalju. Takmičenje dugo traje i čekanje nas dodatno umara“, kaže osvajačica zlatne medalje Saška Ilić.

Saška Ilić

Pavle Mihić kaže da je uložio mnogo truda u pripreme za ovo takmičenje i nada se da bi sličan rezultat mogao da ponovi i na Balkanskom prvenstvu.

„Mnogo sam vježbao za prvenstvo i imao sam neku nadu da bih mogao da osvojim medalju. Prije Balkanskog prvenstva nastupićemo i na Međunarodnom kupu i tu ćemo se dodatno pripremiti za ovo veliko takmičenje“, kaže Mihić.

Pavle Mihić

Na prvenstvu BiH za karatiste, bronzanim medaljama u ekipnoj kategoriji dječaka od 12 do 13 godina okitili su se Pavle Mihić, Stefan Radovanović, Marko Đekić iz karate kluba “Hercegovac”.

Bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji djevojčica od 8 do 9 godina osvojile su Ivana Samardžić, Arijana Bošnjak i Teodora Šešlija. Domaćin Prvenstva BiH bio je Karate klub „Sinđelić“ iz Banja Luka, a učestvovalo je oko 1.000 takmičara iz 37 timova i 104 kluba.

Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović organizovao je danas prijem za mlade šampione u karateu.

Karate klub „Hercegovac„ jedan je od najtrofejnijih sportskih kolektiva u Bileći, iako usljed nedostatka sopstvenog prostora, za treninge koriste fiskulturnu salu Osnovne škole “Petar II Petrović Njegoš” koja nije u potpunosti odgovarajuća njihovim potrebama.

Bilećki karatisti u martu su osvojili prvo mjesto u generalnom plasmanu prvenstva Republike Srpske u Doboju kada su osvojili 16 zlatnih, 9 srebrnih i 15 bronzanih medalja.

Milena Koprivica

0 Shares
0 Shares
Copy link