Bileća: “We dance” Gacko i “Široki” pobjednici čirliding prvenstva BiH

BILEĆA – Plesni i čirliding klub “We dance” iz Gacka i čirliding klub “Široki” pobjednici su osmog državnog prvenstva BiH u čirlidingu koje je održano danas u Bileći.

Hrvatski čirliding klub “Široki” osvojio je titulu all star pobjednika prvenstva u čirlidingu dok je performans čir titulu osvojio plesni i čirliding klub “We dance” iz Gacka.

Za najboljeg trenera čirliding prvenstva proglašena je Nikolina Čolak iz čirliding kluba “Široki”, dok je najbolji trener performans čir prvenstva Emilija Stojanović iz Gacka.

Iako čirliding klub “Heo” u Bileći postoji godinu dana, danas je baš njima pripala čast da budu organizatori BH prvenstva u ovom sportu.

Predsjednica bilećkog čirliding kluba “Heo” Branka Bojović izrazila je zadovoljstvo današnjim takmičenjem kao i interesovanjem takmičara i publike za ovaj sport.

“Bileća je po prvi put domaćin ovako jednog atraktivnog takmičenja. Kao što vidite, vlada veliko interesovanje i učesnika i publike. Čirliding je jako mlada disciplina u BiH ali svakim danom postaje sve popularnija. Ima sve više klubova i sve više članova”, istakla je Bojović.

Branka Bojović sa najmlađim članicama čirliding kluba “Heo” (Foto: Moja Hercegovina)

Saša Brenjo, predsjednica čirliding i plesnog kluba “Let’s dance” iz Nevesinja, kaže da je čirliding izuzetno zahtjevan sport potpuno drugačiji od ostalih ali da je interesovanje u Hercegovini ipak veliko.

“Čirliding je akrobatski sport. Jako je zahtjevan i opasan. Što se tiče istočne Hercegovine postoje tri kluba. Interesovanje je na zavidnom nivou. Ovo je državno prvenstvo BiH pa je danas konkurencija velika. Gotovo svi klubovi imaju svoje predstavnike u skoro svim kategorijama”, rekla je Brenjo.

Među brojnim učesnicama današnjeg takmičenja bila je i Karla Vranković iz Posušja koja se čirlidingom bavi četiri godine.

“Tajna je  što je ovo sport drugačiji od svih i privlači većinom djevojčice koje  žele da se bave gimnastikom, plesom i akrobatikom”, kaže Karla.

Karla Vranković (Foto: Moja Hercegovina)

Pobjednici današnjeg takmičenja, plesni i čirliding klub “We dance” iz Gacka kao i čirliding klub “Široki”, ostvarili su plasman na Evropsko prvenstvo u čirlidingu koje će se održati krajem juna u Finskoj.

Osmo čirliding prvenstvo BiH okupilo je preko 1.000 takmičara, a osim domaćina, čirliding kluba “Heo” iz Bileće, nastupili su takmičari iz Nevesinja, Gacka, Posušja, Gruda, Ljubuškog i Mostara.

Milena Koprivica

Autor