Nedjelja, 26.01.2020
More

  Bileća: Vitlejemska pećina ukrasila osnovnu školu

  Podijeli:

  BILEĆA- U školama u Srpskoj završena je nastava u prvom polugodištu. Svečanom priredbom učenici Osnovne škole “Sveti Sava” u Bileći proslavili su uspješan završetak prvog polugodišta.Male, ali vrijedne ruke bilećkih osnovaca, ovogodišnje praznike učinile su posebnim. U čast najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću, izradili su Vitlejemsku pećinu.

  – Radili smo pećinu tri sedmice. Bio je to timski rad, potrudili smo se da sve bitne elemente napravimo, tu je zvijezda, pećina, Marija, Josif i sve je u duhu Božića i praznika – priča Milica Nosović, učenica osmog razreda, a njen školski kolega Novak Uljarević napominje da se sređivalo i školsko dvorište:

  -Nas nekoliko učenika smo radili oko ukrasa škole. Sve je ručni rad, radili smo sve od papira, radili smo nekoliko dana.

  U ukrašavanju škole i školskog dvorišta učestvovali su svi. Kako učenici, tako i nastavnici. Na zajedničko zadovoljstvo izradili su jedinstven kutak.

  – Učenici likovne sekcije su radili raznim materijalima uz moju pomoć, bojili smo i sijekli od stiropora i stirodura, pravili smo figure Bogorodice, Sv. Josifa, poklonjenje mudraca koji donose poklone Hristu – ističe Drago Vučić, nastavnik likovne kulture u Osnovnoj školi “Sveti Sava” Bileća.

  Srđan Milošević, vjeroučitelj u Osnovnoj školi “Sveti Sava” ističe značaj Božićnih praznika.

  – Htjeli smo prije svega da prenesemo radost svima mlađima i starima, da se poraduju i da idemo u susret Božića. Mir Božiji, Hristos se rodi.

  Vitlejemska pećina ove godine zasijala je u bilećkoj Osnovnoj školi “Sveti Sava” prvi put i na najljepši način.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI