Početna  /  Bileća: Vitlejemska pećina ukrasila osnovnu školu
bileća Hercegovina

Bileća: Vitlejemska pećina ukrasila osnovnu školu

BILEĆA- U školama u Srpskoj završena je nastava u prvom polugodištu. Svečanom priredbom učenici Osnovne škole “Sveti Sava” u Bileći proslavili su uspješan završetak prvog polugodišta.Male, ali vrijedne ruke bilećkih osnovaca, ovogodišnje praznike učinile su posebnim. U čast najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću, izradili su Vitlejemsku pećinu.

– Radili smo pećinu tri sedmice. Bio je to timski rad, potrudili smo se da sve bitne elemente napravimo, tu je zvijezda, pećina, Marija, Josif i sve je u duhu Božića i praznika – priča Milica Nosović, učenica osmog razreda, a njen školski kolega Novak Uljarević napominje da se sređivalo i školsko dvorište:

-Nas nekoliko učenika smo radili oko ukrasa škole. Sve je ručni rad, radili smo sve od papira, radili smo nekoliko dana.

U ukrašavanju škole i školskog dvorišta učestvovali su svi. Kako učenici, tako i nastavnici. Na zajedničko zadovoljstvo izradili su jedinstven kutak.

– Učenici likovne sekcije su radili raznim materijalima uz moju pomoć, bojili smo i sijekli od stiropora i stirodura, pravili smo figure Bogorodice, Sv. Josifa, poklonjenje mudraca koji donose poklone Hristu – ističe Drago Vučić, nastavnik likovne kulture u Osnovnoj školi “Sveti Sava” Bileća.

Srđan Milošević, vjeroučitelj u Osnovnoj školi “Sveti Sava” ističe značaj Božićnih praznika.

– Htjeli smo prije svega da prenesemo radost svima mlađima i starima, da se poraduju i da idemo u susret Božića. Mir Božiji, Hristos se rodi.

Vitlejemska pećina ove godine zasijala je u bilećkoj Osnovnoj školi “Sveti Sava” prvi put i na najljepši način.

151 Shares
151 Shares
151 Shares
Copy link