Subota, 25.01.2020
More

  Bileća: Predstavljena knjiga “Ad fontes” Radinka Krulanovića

  Podijeli:

  BILEĆA – Promocija najnovijeg književnog ostvarenja- zbirke pjesama „Ad fontes“ (Sa izvora), autora Radinka Кrulanovića iz Nikšića održana je sinoć u Domu kulture “Jevto Dedijer” u Bileći.

  Knjiga je izašla u izdanju „Matice srpske- Društvo članova u Crnoj Gori“ u Podgorici i pobudila je veliko interesovanje čitalačke publike..

  Na predstavljanju u Bileći o knjizi su govorili: profesor Svetozar Ćiraković, profesor Darka Deretić, direktor bilećke biblioteke Irena Dunđer i autor. Odabrane stihove je čitao i program promocije vodio Marko Кovačević.

  „Кoncipirajući knjigu kao sedam autopoetičkih ispovijesti u kojoj se našlo oko 70 pjesama, Кrulanović se iskazao kao vrsan tvorac pjesničke riječi sa snažnim porukama i poukama“- naglasio je, pored ostalog profesor Ćiraković.

  „Poezija Radinka Кrulanovića je misaona, refleksivna, tjera nas da razmišljamo, tjera nas da djelujemo. Кrulanović, profesor filozofije i logike, prije nekoliko godine ostao je bez posla kada je odbio da se odrekne srpskog jezika zarad nekog novog, iskarikiranog jezika. Tim prije, njegova poezija je snažna, protkana istinskim rodoljubljem i patriotizmom“- rekla je direktor Biblioteke Irena Dunđer.

  Muzičkim akordima zvucima na gitari program obogatio je učenik Muzičke škole u Trebinju Andrej Vukoje.

  Organizator sinoćnje promocije je Narodna biblioteka “Vladimir Gaćinović” iz Bileće.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI