Početna  /  Bileća: Predstavljena knjiga “Ad fontes” Radinka Krulanovića
bileća Hercegovina

Bileća: Predstavljena knjiga “Ad fontes” Radinka Krulanovića

BILEĆA – Promocija najnovijeg književnog ostvarenja- zbirke pjesama „Ad fontes“ (Sa izvora), autora Radinka Кrulanovića iz Nikšića održana je sinoć u Domu kulture “Jevto Dedijer” u Bileći.

Knjiga je izašla u izdanju „Matice srpske- Društvo članova u Crnoj Gori“ u Podgorici i pobudila je veliko interesovanje čitalačke publike..

Na predstavljanju u Bileći o knjizi su govorili: profesor Svetozar Ćiraković, profesor Darka Deretić, direktor bilećke biblioteke Irena Dunđer i autor. Odabrane stihove je čitao i program promocije vodio Marko Кovačević.

„Кoncipirajući knjigu kao sedam autopoetičkih ispovijesti u kojoj se našlo oko 70 pjesama, Кrulanović se iskazao kao vrsan tvorac pjesničke riječi sa snažnim porukama i poukama“- naglasio je, pored ostalog profesor Ćiraković.

„Poezija Radinka Кrulanovića je misaona, refleksivna, tjera nas da razmišljamo, tjera nas da djelujemo. Кrulanović, profesor filozofije i logike, prije nekoliko godine ostao je bez posla kada je odbio da se odrekne srpskog jezika zarad nekog novog, iskarikiranog jezika. Tim prije, njegova poezija je snažna, protkana istinskim rodoljubljem i patriotizmom“- rekla je direktor Biblioteke Irena Dunđer.

Muzičkim akordima zvucima na gitari program obogatio je učenik Muzičke škole u Trebinju Andrej Vukoje.

Organizator sinoćnje promocije je Narodna biblioteka “Vladimir Gaćinović” iz Bileće.

22 Shares
22 Shares
Copy link