Početna  /  Bileća: Počinje izgradnja vodovoda na Baljcima
bileća Hercegovina

Bileća: Počinje izgradnja vodovoda na Baljcima

BILEĆA – Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić potpisao je danas sa direktorom građevinske firme “Konstruktor inžinjering” iz Bileće Milijom Šukovićem ugovor o izgradnji sistema za vodosnabdijevanje bilećkog sela Baljci, za koji je Vlada Srbije donirala 600.000 KM, a Vlada Srpske 200.000 KM.


Šuković je naveo da je u prvoj fazi projekta predviđeno da budu izgrađene dvije pumpne stanice, rezervoar i distributivni vodovi, ukupne dužine 2.300 metara.

On je naveo da bi poslije uvođenja izvođača u posao trebalo što prije očekivati početak radova, a da je njihov završetak predviđen za 70 radnih dana.

Šuković je dodao da nakon ove slijedi druga faza projekta u kojoj bi trebalo da bude izgrađena sekundarna mreža, nakon čega će domaćinstva sela Baljci dobiti vodu.

Načelnik Aleksić izrazio je zadovoljstvo zbog početka izgradnje vodovoda u najvećem bilećkom selu.

On je rekao da će opština Bileća učestvovati u realizaciji projekta dok svako domaćinstvo u Baljcima ne dobije vodu.

Konzul Srbije u Trebinju Nebojša Božić podsjetio je da su donatorska sredstva za selo Baljci dodijeljena prošle godine na ličnu inicijativu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i izrazio očekivanje da će ona biti upotrijebljena na pravi način, odnosno da će mještani sela Baljci dobiti vodu u što skorijem roku.

Predsjednik Odbora za izgradnju vodovoda na Baljcima Veselin Vujović rekao je da se nada da će projekat izgradnje vodovoda u njihovom selu biti uspješno realizovan, kao i da će se što prije krenuti u realizaciju druge faze projekta, čime će domaćinstva dobiti vodu.

“Treba napraviti projekat i obezbijediti sredstva za sekundarnu mrežu u selu tako da bi svako domaćinstvo dobilo vodu, a ona znači opstanak naroda na ovom prostoru i napredak u selu”, naglasio je Vujović.

Selo Baljci kod Bileće ima 120 domaćinstava i 400 stanovnika i najbrojnije je bilećko selo.

Milena Koprivica

89 Shares
89 Shares
Copy link