Bileća: Na ljetovanje u Crnu Goru otputovalo 25 djece

BILEĆA – U okviru projekta „Socijalizacija djece RS 2017 “ koji sprovodi Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske u saradnji sa Centrima za socijalni rad, danas je iz Bileće na ljetovanje u Crnu Goru otputovalo 25 djece.

Djeca spremna za polazak na ljetovanje (Foto : Moja Hercegovina)

Radi se o djeci koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, djeci iz višečlanih porodica – četvoro i više djece, djeci sa smetnjama u razvoju, korisnicima dječijeg dodatka, kao i djeci samohranih roditelja .

Prema riječima Branke Radmilović, saradnika za dječiju zaštitu u Centru za socijalni rad u Bileći, djeca će pored odmora i druženja imati i određen program aktivnosti za vrijeme desetodnevnog boravka.

“Uglavnom će u večernjim časovima imati raznovrsan program. Znači djeca će imati različite sportske aktivnosti, predstavljanje gradova,  različite predstave  i slično. Vrlo često i Vladin sektor dolazi i obilazi djecu jer je ovo zaista jedan vrlo značajan projekat”, rekla je Radmilović.

Branka Radmilović (FOTO: Moja Hercegovina /arhiv)

Među djecom koja su danas otputovala u Bečiće je i trinaestogodišnji Milorad Kapor koji prvi put putuje na more. Za naš magazin Milorad kaže da se veoma raduje putovanju i druženju sa ostalom djecom.

“ Očekujem da se lijepo provedem, da upoznam nove drugove i drugarice”, kratko je rekao Milorad za “Moju Hercegovinu”.

Milorad Kapor (Foto: Moja Hercegovina)

Sva djeca su školskog uzrasta a planirano je da u Bečićima provedu narednih deset dana.

Milena Koprivica

Autor