Nedjelja, 26.01.2020
More

  Bileća: Kuglaši Hercegovca bez sopstvene kuglane postali prvaci Republike Srpske

  Podijeli:

  BILEĆA – Kuglaši bilećkog Hercegovca su postali jesenji prvaci Prve lige Republike Srpske čime su trijumfalno završili nastup u prvoj polusezoni Prve kuglaške lige Republike Srpske. 

  U poslednjem kolu odigranom proteklog vikenda, kuglaši Hercegovca su kao gosti, na stazama kuglane “Kozara“ u Gradišci porazili ekipu Posavine rezultatom 5:3.Za ekipu Hercegovca su igrali: Petar Kozjak 569, Željko Samardžić 555, Branko Fimić/Milan Cerovina 524, Zoran Ivanović 522, Predrag Vojnović 518 i Milivoje Trklja 527.

  Kuglaši Hercegovca odigrali su više nego odlično jesenji dio sezone, pokazali visok nivo forme i zasluženo osvojili jesenju titulu sa samo jednim remijem u pet kola ukupno osvojivši devet bodova.

  Svojevrstan kuriozitet predstavlja činjenica da su se u proteklom dijelu takmičarske sezone bilećki kuglaši oslanjali isključivo na domaći igrački kadar.

  Ključni problem koji je zadesio ovaj sportski kolektiv na samom startu šampionata, od strane organa Kuglaškog saveza Republike Srpske jeste zabrana odigravanja utakmica u Prvoj ligi Republike Srpske na dvostaznoj kuglani smještenoj u Domu kulture “Jevto Dedijer“ u Bileći.

  Ovakva odluka od strane organa Saveza je donesena zbog tehničke neispravnosti i zastarjelosti samog sistema kuglane koja ne ispunjava ni minimum kriterijuma za takmičenje. Zbog ovakvog stanja bilećke kuglane ovaj uzorni sportski kolektiv prinuđen je da utakmice kao domaćin odigrava u Mostaru.

  Kuglaški klub Hercegovac  apeluje na nadležne organe opštine i države da ulože maksimalne napore kako bi izvršili modernizaciju kuglane ili pokrenuli izgadnju nove koja bi znatno doprinijela smanjenju troškova, te popularizaciji i omasovljenju ovog sporta u Bileći a i šire.

  S obzirom na tradiciju, uspjehe i talente koje je iznjedrila bilećka škola kuglanja, slobodno možemo reći da je Bileća kuglaški centar ovog dijela Republike Srpske.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI