Početna  /  Bileća: “Igrom bez granica”obilježena nedjelja djeteta
bileća Hercegovina

Bileća: “Igrom bez granica”obilježena nedjelja djeteta

BILEĆA – Učenici Osnovne škole “Sveti Sava” iz Bileće danas su u dvorištu škole organizovali niz aktivnosti kako bi kroz igru, pjesmu i druženje na prigodan način obilježili nedjelju djeteta.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Miodrag Parežanin rekao je da su došli na ideju da nedjelju djeteta  obilježe različitim aktivnostima, a poseban akcenat ove godine su stavili na dječije pravo na igru.

“Napravili smo poligone saobraćajne sekcije, sportske poligone i kao najzanimljivija stvar jeste da su djeca prvih razreda pravili jednu sliku bojeći je rukama i prstima od koje će napraviti jednu kompoziciju kao jednu zajedničku sliku koja upravo odražava igru i pjesmu i veselje“, naveo je Parežanin.

Miodrag Parežanin (Foto: Moja Hercegovina /arhiv)

Iako konačna slika nije baš ispala kako je zamišljeno, mališani su se lijepo zabavljali dok su uz nadzor svojih učiteljica rukama bojili zadate crteže.

Dok su najmlađi učenici preskakali konapac i igrali „školice“, oni nešto stariji su se takmičili u vožnji bicikala i rolera. Jedan od njih je i jedanaestogodišnji David Grubačić koji kaže da je jedno od najvažnijih dječijih prava, pravo na igru.

„Mi smo danas organizovali vožnju bicikala preko prepreka i sportske aktivnosti, povodom sedmice dječijih prava. Dječija prava su da se školuje, da se igra, da uči, da živi i da ima drugove“, kaže David.

David Grubačić (Foto: Moja Hercegovina)

I njegova drugarica Teodora Ivanković takođe smatra da pored prava da idu u školu, svako dijete treba da ima pravo na slobodnu igru.

Teodora Ivanković (Foto: Moja Hercegovina)

„Danas sam ja došla da vozim rolere. Najvažnije dječije pravo je da se ide u školu, da se igramo. Danas je poseban dan u školi jer mi jako volimo dječija prava“, rekla je Teodora.

Milena Koprivica

93 Shares
93 Shares
Copy link