Bileća: Drugi Bilećki međunarodni polumaraton 04. novembra

BILEĆA – Drugi Bilećki međunarodni polumaraton održaće se četvrtog novembra ove godine. Očekuje se dolazak više od 100 maratonaca iz osam zemalja, najavljeno je iz Organizacionog odbora na današnjoj konferenciji za medije.

Članovi Organizacionog odbora Bilećkog polumaratona (Foto: Moja Hercegovina)

Kao i prošle godine, polumaraton će se održati u organizaciji Opštine Bileća, dok je koorganizator i nosilac tehničke pripreme ZK “Osvit” iz Bileće. Iz organizacije je rečeno da će pokrovitelj manifestacije biti kabinet predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik ZK “Osvit” Miodrag Hrnjez – Ljumo rekao je da očekuje da će ove godine tehnička organizacija polumaratona biti na mnogo većem nivou. Hrnjez je takođe izrazio očekivanje da će i konkurencija biti mnogo veća nego prošle godine.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo uspjeli da se izborimo da se maraton održi i naša želja je da on pređe u tradiciju. Mislimo da smo na dobrom putu da Bileća bude prepoznatljiva po manifestacijama sportskog tipa. U organizaciji učestvuje i Balkanska trkačka liga na čelu sa gospodinom Nikolom  Minićem. Oni su nam pružili  nesebičnu podršku i pomoć oko organizacije. Nagradni fond se ove godine povećava zato što  su privrednici prepoznali manifestaciju kao ozbiljnu. Pobjednik u muškoj konkurenciji dobiće nagradni vikend u motelu „Dijamant“ u Bileći a pobjednik u ženskoj konkurenciji kao nagradu će dobiti vikend boravak u hotelu „Moskva“ u Budvi“, naveo je Hrnjez.

Hrnjez je pojasnio da, s obzirom na to da se u Bileći trenutno vrši rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, u zavisnosti od izvođenja radova, staza kojom će maratonci trčati biće poznata do prvog novembra.

„Što se tiče staze, to smo ostavili da vrijeme odredi start odakle će se trčati. To će da bude najbolje za maratonce i najbolje za našu Opštinu. Opština je u velikim radovima pa moramo da imamo strpljenja i razumijevanja. Stazu ćemo odrediti oko prvog novembra kad budemo znali tačno koje su ulice završene“, objasnio je Hrnjaz.

Član Organizacionog odbora bilećkog polumaratona, Srđan Kundačina, rekao je da  Opština Bileća i ove godine u potpunosti podržava organizaciju polumaratona. Kundačina je izrazio zahvalnost kabinetu predsjednika Republike Srpske koji je pokrovitelj polumaratona, kao i brojnim privrednicima iz Bileće koji su takođe svojim donacijama podržali organizaciju.

Kao i prošle godine, za pobjednike  polumaratona  bilećki vajar Dragiša Svorcan će izraditi posebne  unikatne pehare od bilećkog kamena.

Milena Koprivica

Autor