Početna  /  Bileća: Dodijeljena priznanja zaslužnim volonterima Crvenog krsta
Hercegovina

Bileća: Dodijeljena priznanja zaslužnim volonterima Crvenog krsta

BILEĆA – Povodom Međunarodnog dana volontera koji se u svijetu obilježava petog decembra, Opštinski odbor Crvenog krsta Bileća dodijelio je danas zahvalnice i plakete zaslužnim pojedincima i ustanovama iz Bileće.

Volonteri OO Crvenog krsta Bileća (Foto: Moja Hercegovina)

Srebrni znak Crvenog krsta u kategoriji pojedinaca dodijeljen je Milivoju Radovanoviću, višegodišnjem aktivisti Opštinskog odbora Crvenog krsta u Bileći.

Kako je navedeno u obrazloženju, Radovanoviću je dodijeljeno priznanje jer je svojim aktivnim radom i zalaganjem doprinio uspješnom izvršavanju zadataka OO Crvenog krsta Bileća, te afirmaciji i ugledu Crvenog krsta uopšte.

U kategoriji ustanova ovo vrijedno priznanje pripalo je JU “Centar za informisanje – Radio Bileći” zbog doprinosa afirmaciji i popularizaciji rada i angažovanja ove humanitarne organizacije, što je učinjeno kroz redovno i pravovremeno informisanje o svim aktivnostima OO Crvenog krsta.

Srebrni znak Crvenog krsta dodijeljen zaslužnim aktivistima (Foto: Moja Hercegovina)

Opštinski odbor Crvenog krsta Bileća  broji oko 50 volontera koji su do sada učestvovali u brojnim tradicionalnim aktivnostima Crvenog krsta: takmičenjima, akcijama dobrovoljnog darivanja krvi  i  drugim humanitarnim akcijama.

Milena Koprivica