Početna  /  Bileća dobila biblioteku na otvorenom
Hercegovina

Bileća dobila biblioteku na otvorenom

Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ danas je svoje sugrađane obradovala bibliotekom na otvorenom. Riječ je o dva ormarića za knjige, za odrasle i za djecu, iz kojih će građani moći da uzimaju knjige na čitanje bez učlanjenja, a takođe oni koji žele moći će da daruju knjige za ove biblioteke.

Biblioteke na otvorenom postoje već decenijama širom svijeta, a cilj ovih biblioteka jeste promovisanje knjige i čitanja, kao i da omogući ljudima dok šetaju da sjednu na klupu i odmore uz knjigu.

-Ova biblioteka, premda je projekat Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“ jeste zajednička biblioteka svih nas, svih građana Bileće i njeno stanje će zavisiti od svih nas, od toga kako je budemo održavali i čuvali i razmjenjivali knjige. Stoga apelujem na naše sugrađane da čuvaju naše biblioteke, da i sami doprinesu ponekom poklonjenom knjigom ili dječjom slikovnicom – rekla je direktorica Narodne biblioteke Irena Dunđer.

Ona se zahvalila ljudima koji su donirali sredstva za ove biblioteke ili su svojim radom doprinijeli ovome projektu. „Zahvaljujemo se Vukašinu Kuljiću i njegovoj firmi „Vulkom“, kao i Žari Koprivici koji su donirali većinu materijala za ove biblioteke, a posebnu zahvalnost dugujemo našoj sugrađanki Slavici Perućici koja je ovako dvino ukrasila i oslikala ove ormariće“, istakla je direktorica Biblioteke.

221 Shares
221 Shares
221 Shares
Copy link