Početna  /  Banjalučki odbornik pozvao na zaustavljanje talasa širenja bluda i nemorala… Nova žurka za maturante
Izdvajamo Republika Srpska

Banjalučki odbornik pozvao na zaustavljanje talasa širenja bluda i nemorala… Nova žurka za maturante

Najava nove žurke za maturante 18+, besplatan ulaz, besplatno piće?!

Još jedna u nizu maturskih žurki u multimedijalnim prostorijama, koje jesu i nisu od partije SNSD, o čemu smo ranije pisali, biće održana u četvrtak 18. maja.

“Kurve, pare i droga

Ne znam šta ću bez toga

Tura prva, tura druga, treća

Brate, pijem k'o stoka

Na desni stavim “soli”

Pa budem ja još gori

Kod mene uvek pare i droga

Ja ne mogu bez toga

Telo mekano, kao pamuk isto

Kao “belo” čisto

U očima sam blist'o

Oko nas su kurve

Sa energijom u džeku

Vodim ih na gajbu

Bibi tamo bace tercu

Dve, tri lajne kokaina

Nebitno je mesto

Ma, kakvo dupe ima

Nisam vid'o tako nešto

Grčka, Crna Gora

Havaji, Bora Bora

Ja mrvim, ona rola

U apartmanu pored mora

…..”

“Ovo su “stihovi” jednog od tri izvođača sa slike, koji uskoro u banjalučkoj tzv. multimedijalnoj sali, a koja se, polako ali sigurno, pretvara u sodomu i gomoru za omladinu, trebaju da održe koncert pod nazivom ‘Maturska žurka'”, poručio je Saša Lazić, banjalučki odbornik. Ulaz na žurku je uz pozivnicu koja je besplatna, a i piće je besplatno.

Saša Medo Lazić, odbornik u Skupštini Grada Banjaluka, uputio je apel roditeljima maturanata sadašnjih, bivših i budućih, Gradonačelniku, ministru kulture, ministru porodice, omladine i sporta i ministru unustrašnjih poslova:

“Da li je ovo primjeren sadržaj za našu djecu, maturante srednjih škola, samo zato što na plakatu piše 18+, da li su ovo vrijednosti kojima treba da učimo našu omladinu, da li su ovakvi tekstovi otvoren poziv na konzumiranje svega i svačega, kao i potencijalna opasnost po zdravlje i ponašanje ove omladine, u svakom smislu, da li ovakve riječi bar malkice dopiru do vaših ušiju ili sam ja to lud i bespotrebno paničim, da li takvi izvođači smiju uopšte da pjevaju javno, a pogotovo maturantima”, pita se Lazić.

Ovim putem pozvao je i sve spomenute da se zaustave talas širenja bluda, nemorala i, kako to Petar Božović reče, “opasnih frekvencija” prema našoj djeci i omladini.

“To znači da pozivam, prije svega, policiju, ali i ostale nadležne, gradske i republičke institucije, da zabrane izvođenje ovakvih tekstova, pa ako treba i ovaj koncert. Vrijeme je da bar pokušamo djecu okretati pravim ili bar nekim normalnijim vrijednostima, iako ja odavno ukazujem na ovakve stvari i neću stati. Do nas je hoćemo li dopustiti da nas dalje rasturaju i da nam djeci pune mozak tekstovima o drogi, kurvama i sl, jer šta sutra da očekujemo od te omladine?! Molim i medije da ovo prenesu, a vas, narode, da ovo slobodno podijelite. Ako neće nadležni da nas štite, moraćemo sami. Ne pričam o radikalnijim mjerama, ali ih u budućnosti definitivno ne isključujem. Ja u borbi za svoju i našu djecu, za njihovu budućnost, neću pasti bez ispaljenog metka”.

BUKA magazin je Poreskoj upravi Republike Srpske 15. septembra prošle godine poslao pitanja koja se odnose na Multimedijalnu salu u krugu Čajaveca u kojima su pitali da li je ova sala, u kojoj se toči alkohol i organizuju koncerti i žurke, registrovana u Poreskoj upravi i ko je prijavljen kao vlasnik tog objekta. Pitali su i da li se na ovom mjestu izdaju fiskalni računi. Pored toga pitali su i da li je po zakonu moguće organizovati koncerte muzičara i točiti alkohol na šanku, a da se ne zna ko je organizator, odnosno ko stoji iza svega toga? Do danas nisu dobili nikakav odgovor.

Izvor: Buka

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap