Ponedjeljak, 27.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Badnje veče u Čapljini – vjernici uz molitvu i badnjake dočekali radost Božića

  Podijeli:

  ČAPLJINA – Paroh čapljinski Marko Gojačić služio je sinoć u Sabornom hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Čapljini ponoćnu božićnu liturgiju. Na služenju liturgije okupilo se oko 200 vjernika iz čapljinske opštine, a među njima je bio i veliki broj mladih.

  capljina-ponocka

  Pola sata prije ponoći, ispred crkve i uz molitvu naloženi su badnjaci, nakon čega je uslijedio vatromet, a onda su se vjernici zajedno sa parohom uputili u crkvu gdje je služena liturgija.

  capljina-ponocka-3

  Badnjak predstavlja simbol drveta koje su, prema predanju, pastiri donijeli Josifu i Mariji da založe vatru i zagriju pećinu u kojoj je rođen Isus. Badnje veče je porodični praznik, kada se ukućani okupljaju oko posne trpeze, koju karakterišu lijepi narodni običaji.

  capljina-ponocka-4

  Paroh Gojačić je u svojoj božićnoj poruci istakao kako se dijete Hrist rodi na današnji dan skromno, u štali Vitlejemskoj, a njegovo rođenje značilo je početak našeg spasenja.

  capljina-ponocka-paroh

  ”Svim hrišćanima želim da povodom Božića u svojim srcima osjete radost, mir i ljubav, jer jedino ako u srcu imamo te tri stvari imat ćemo radost u našim životima. Neka ovaj Saborni hram Vaznesenja Gospodnjeg u Čapljini bude mjesto našeg okupljanja i života, mjesto traženja zajedništva i mira”, poručio je Gojačić u svom govoru.

  Svim pravoslavnim vjernicima u Čapljini, Hercegovini i svijetu poželio je srećan i blagoslovljen Božić.

  capljina-ponocka-2

  ”Ovim putem, kao paroh čapljinski, ispred crkvene opštine Čapljina svim pravoslavnim vjernicima sa ove parohije želim da božićne praznike i Hristovo rođenje dočekaju u miru i ljubavi, uz tradicionalnu čestitku – mir Božji, Hristos se rodi. Vaistinu se rodi”, rekao je paroh čapljinski Marko Gojačić.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI