Srijeda, 22.01.2020
More

  Badnjaci ugrijali Nevesinjce (FOTO)

  Podijeli:

  NEVESINJE – Najniže ovogodišnje temperature i mećava nisu spriječili više stotina Nevesinjaca da se okupe na svetoj liturgiji u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg koju je služio episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, da bi se nakon nje u crkvenoj porti obavilo nalaganje badnjaka.

  Badnje veče u Nevesinju
  Badnje veče u Nevesinju

  Uoči bogosluženja na gradskom trgu su dočekani badnjaci iz nevesinjskih sela.

  Obraćajući se vjernicima, vladika Grigorije rekao je da svako badnje veče voli da dočeka u Nevesinju u kojem je najljepša vatra, najtopliji doček i najbolji Hercegovci žive u njemu.

  “Braćo i sestre naša srca su mjesto na kojem počiva naše biće. Zamislite samo neku praznu pećinu u kojoj nema vatre, života, u kojoj nema Hrista. Takvo je i srce svakoga čovjeka, samo pusta pećina. A srce u koje dođe Hristos nije pusta pećina nego najsvetije mjesto na svijetu. Došao sam da vam kažem da je vaše srce spremno da bude sklonište Hristovo, njegova koljevka. U ime ljubavi Božije želim da vas pozdravim i kažem Mir božiji Hristos se rodi”, rekao je vladika Grigorije.

  Vladika Grigorije - voli da dočeka Badnje veče u Nevesinju
  Vladika Grigorije – voli da dočeka Badnje veče u Nevesinju

  Načelnik opštine Nevesinje rekao je da je večeras malo hladno, ali da su “naši stari govorili da ako je hladan Božić, biće rodna godina”.

  “Malo su nam putevi zaleđeni, zato bih vas kao načelnik zamolio da idemo svojim kućama, da izbjegnemo probleme, a nije ni fino noćas nakon ponoća ići kući. Želim da vam najradosniji hrišćanski praznik osvane na zdravlje, sreću i radost. Želim da nam svima bude bolje, da volite svoga brata, ne možete voljeti nekoga ko je daleko ako ne volite svoga najbližeg”, rekao je Avdalović.

  Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović
  Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović

  Nakon nalaganja badnjaka, dok su se najmlađi igrali oko vatre, stariji su se ugrijali uz kuvano vino i božićne pjesme.

  Večernja liturgija počinje u 23 časa, dok će se liturgija kojom će se dočekati Božić služiti ujutro od 4 časa.

  Ljubiša Bukvić

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI