Početna  /  Ambasada SAD-a: Snažno podržavamo visokog predstavnika u korišćenju bonskih ovlašćenja
Bosna i Hercegovina Izdvajamo

Ambasada SAD-a: Snažno podržavamo visokog predstavnika u korišćenju bonskih ovlašćenja

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini reagovala je na donošenje odluka u Narodnoj skupštini Republike Srpske i podržala visokog predstavnika Kristijana Šmita nakon što je iskoristio bonska ovlašćenja.
“Odluke Narodne skupštine Republike Srpske o usvajanju zakona o neizvršavanju odluka Ustavnog suda BiH i izmjenama i dopunama Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS su neustavni i namjerni napadi na Dejtonski mirovni sporazum, ustavni poredak BiH i državu Bosnu i Hercegovinu”, poručili su.

 

Iz ambasade su naveli da ovaj napad na Dejton ima posljedice te da Sjedinjene Države snažno podržavaju visokog predstavnika u korišćenju bonskih ovlašćenja za odbranu Dejtonskog mirovnog sporazuma i zaštitu Ustavnog suda BiH, koji je čuvar vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

“Sjedinjene Države podržavaju suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine i nastaviće smatrati pojedince uključene u antidejtonsko ponašanje odgovornim za svoje postupke”, zaključili su.

Izvor: Klix

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap