Požar u Glavatičevu aktivan, kod Trebinja pod kontrolom

Požar, koji je izbio u srijedu u Glavatičevu, u opštini Konjic i dalje je aktivan, saopštio je Operativni centar civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL – Arhiv

Kako se navodi u požaru, gori šuma na većoj površini, a teren je nepristupačan, prenosi Fena.

Na području Kamenice, požar je pod stalnom kontrolom, a Centar navodi i da je u posljednja 24 sata zabilježeno 10-ak požara u toj županiji.

Veliki požar na području Trebinja, u rejonu sela Žakovo i Tulje u Popovom polju, noćas je stavljen pod kontrolu. Helikopter Oružanih snaga BiH jutros je gasio krakove požara na nepristupačnom terenu, u rejonu planine Bjelasnica, i lokalizovao požar.

U požaru u rejonu Popovog polja kod Trebinja za tri dana izgorjelo je više od 20 kilometara kvadratnih šume i niskog rastinja. Vatra je u više navrata prijetila da ugrozi sela Žakovo i Tulje. Policija je uhapsila dvije osobe zbog sumnje da su podmetnule požar.

U opštini Bileća, na planini Viduši, vatrogasci i šumari i dalje prate požar na nepristupačnom terenu i paze da se vatra ne približi naseljenim mjestima. Na otvorenom prostoru u protekla 24 časa zabilježeno je 12 manjih ugašenih požara, pretežno u istočnim i južnim krajevima Republike Srpske.

Autor