Početna  /  Tijelo Davida Dragičevića danas u 10:00 odvoze u Austriju – Kolone automobila kreću na ispraćaj
Republika Srpska

Tijelo Davida Dragičevića danas u 10:00 odvoze u Austriju – Kolone automobila kreću na ispraćaj

Nakon što je u utorak ekshumirano tijelo Davida Dragičevića iz grobnog mjesta u Banjoj Luci, članovi grupe Pravda za Davida na Facebooku su najavili kako će tijelo danas biti prebačeno u Wiener Neustad u Austriju, gdje živi njegova majka Suzana.

“Sutra nam je jedan od najtužnijih dana. Sutra je 354. dan od kada naš Đakac nije dočekao istinu. Sutra je dan kada naš klinac odlazi iz geta. Budimo ljudi dostojni vrlina koje jedan čovjek može da ima. Budimo dostojanstveni kao što smo uvijek bili. Sutra naš Đakac odlazi u deset sati ispred Rebrovačke crkve”, stoji u sinoćnjoj objavi grupe Pravda za Davida na Fejsbuku.

Takođe, na ovoj društvenoj mreži je najavljeno da će doći do okupljanja članova grupe Pravda za Davida u dvorištu Rebrovačke crkve danas u 9:45 sati, gdje će ispratiti tijelo Davida Dragičevića iz Banja Luke.

Članovi ove grupe su najavili da će krenuti privatnim automobilima prema graničnom prelazu u Gradišci, gdje će se nakratko zaustaviti između autobuske stanice i lokalnog stadiona kako bi se obratili medijima.

Pravda za Davida poručuje da svi oni koji nisu u mogućnosti u to vrijeme odati počast Davidu Dragičeviću da se naknadno priključe koloni vozila na parkingu kod bezinske pumpe Nafta Trans u Gradišci.

(Klix)

15 Shares
15 Shares
Copy link