Početna  /  Orkestar Gimnazije ”Jovan Dučić” nastavlja po starom – Još jedna noć za pamćenje!
Hercegovina Kultura

Orkestar Gimnazije ”Jovan Dučić” nastavlja po starom – Još jedna noć za pamćenje!

Orkestar Gimnazije ”Jovan Dučić” predvođen profesorom Perom Bokićem večeras je pod platanima priredio još jednu noć za pamćenje. Učenicima trebinjske Gimnazije i ovoga puta pomogli su vokalni solisti Impresiv benda. Dobro poznate note u izvođenju ove zaista čudesno talentovane družine uvijek razgale sve prisutne, a nesporni talenat ne bi na ovaj način zasijao bez fanatičnog entuzijazma svih članova orkestra. Pored poznatog repertoara, izvedena je i pjesma ”U hiljadu boja” koja je nedavno imala i svoju ekranizaciju, tačnije spot koji je, poput prethodnog, prava turistička razglednica Trebinja. 

Da muzičkih talenata Trebinju ne manjka najbolji je dokaz orkestar Gimnazije ”Jovan Dučić” koji pod dirigentskom palicom Pera Bokića oduševljava na svakom nastupu, već tregu godinu, koliko je prošlo od formiranja školskog orkestra. Ovu jedinstvenu priču mladih Trebinjaca  ne treba mnogo predstavljati, a za one koji su nekim čudom neobaviješteni o postojanju ove čudesne muzičke družine, valja reći da orkestar broji dvadesetak članova, te da je svaki njihov nastup istinski spektakl. Takođe, važno je napomenuti da su objavili već dva spota, prvi za pjesmu ”Čekaj me”, dok je spot za pjesmu ”U hiljadu boja” prije tri dana imao svoju premijeru”. Večeras je bila sjajna prilika da se izvede i pjesma ”U hiljadu boja” sa sjajnim vokalnim solistom Matijom Tučićem, prvog među jednakim. Veliki broj Trebinjaca okupio se pod platanima, a ugođaj bi nesumnjivo bio veći da se bašta ”Platana” pretvorila u jedan veliki podijum za igru, umjesto stolova koji su bili postavljeni.

Svaki nastup školskog orkestra je događaj koji izaziva ogromnu pažnju publike a tako će biti i u narednom periodu jer ovo raspjevano društvo ne namjerava stati, na radost svih ljubitelja dobrog zvuka.

Igor Svrdlin