Početna  /  Nevjerovatna priča iz Srpske: Fudbaleri Partizana s pasošem po loptu u Hrvatsku
Bosna i Hercegovina Hrvatska Republika Srpska Vijesti

Nevjerovatna priča iz Srpske: Fudbaleri Partizana s pasošem po loptu u Hrvatsku

Nevjerovatna priča dolazi iz Kostajnice, gradića u Republici Srpskoj na samoj granici s Hrvatskom. Raspad Jugoslavije doveo je do neobične situacije, jer granica između Hrvatske i Republike Srpske prolazi tačno preko fudbalskog igrališta lokalnog Partizana.

kostajnica

Tako da jedna trećina igrališta pripada Hrvatskoj, a ostatak Republici Srpskoj. Da bizarnost bude veća, kad lopta završi u obližnjoj šumi, onaj ko ode po nju u teoriji bi trebao kod sebe imati pasoš da bi je vratio u igru. Klupe za rezervne igrače takođe se nalaze u Hrvatskoj, pa se tako rezervni igrači Partizana često šale da utakmicu gledaju iz Europske unije.

“Tako je, granica prelazi preko našeg travnjaka i izlazi s njega blizu korner zastavice. Igramo na teritoriji dvije države”, kazao je predsjednik Partizana Zoran Avramović za Kurir, pa je objasnio:

“Raspadom Jugoslavije došli smo u ovu situaciju. Kad lopta završi malo dalje od sjeverne aut-linije, onaj ko ide po nju ima pasoš kod sebe za svaki slučaj. Hrvatski graničari nam još nisu tražili pasoše, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju.”

Medije je zanimalo moraju li igrači i suci imati uza sebe pasoš i za vrijeme igre, jer non-stop prelaze granicu. Avramović se na to nasmijao, pa je rekao:

“Ne moraju. Prije raspada mi smo igrali u Zagrebačkoj regionalnoj ligi i takmičili smo se sa Slaven Belupom. S Hrvatima imamo dobre odnose. Puno je njihovih fudbalera igralo kod nas, a i danas često dolaze da gledaju utakmice.”

24 Shares
24 Shares
Copy link