Nedjelja, 19.01.2020
More

  Nevjerovatna priča iz Srpske: Fudbaleri Partizana s pasošem po loptu u Hrvatsku

  Podijeli:

  Nevjerovatna priča dolazi iz Kostajnice, gradića u Republici Srpskoj na samoj granici s Hrvatskom. Raspad Jugoslavije doveo je do neobične situacije, jer granica između Hrvatske i Republike Srpske prolazi tačno preko fudbalskog igrališta lokalnog Partizana.

  kostajnica

  Tako da jedna trećina igrališta pripada Hrvatskoj, a ostatak Republici Srpskoj. Da bizarnost bude veća, kad lopta završi u obližnjoj šumi, onaj ko ode po nju u teoriji bi trebao kod sebe imati pasoš da bi je vratio u igru. Klupe za rezervne igrače takođe se nalaze u Hrvatskoj, pa se tako rezervni igrači Partizana često šale da utakmicu gledaju iz Europske unije.

  “Tako je, granica prelazi preko našeg travnjaka i izlazi s njega blizu korner zastavice. Igramo na teritoriji dvije države”, kazao je predsjednik Partizana Zoran Avramović za Kurir, pa je objasnio:

  “Raspadom Jugoslavije došli smo u ovu situaciju. Kad lopta završi malo dalje od sjeverne aut-linije, onaj ko ide po nju ima pasoš kod sebe za svaki slučaj. Hrvatski graničari nam još nisu tražili pasoše, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju.”

  Medije je zanimalo moraju li igrači i suci imati uza sebe pasoš i za vrijeme igre, jer non-stop prelaze granicu. Avramović se na to nasmijao, pa je rekao:

  “Ne moraju. Prije raspada mi smo igrali u Zagrebačkoj regionalnoj ligi i takmičili smo se sa Slaven Belupom. S Hrvatima imamo dobre odnose. Puno je njihovih fudbalera igralo kod nas, a i danas često dolaze da gledaju utakmice.”

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI