Početna  /  Nakon nereda u Mostaru zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova
Hercegovina Izdvajamo

Nakon nereda u Mostaru zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova

Klub zastupnika SDA u Skupštini HNK-a najoštrije je osudio divljanje organizovane grupe i napad na privatnu imovinu i građane koji se dogodio u naselju Donja Mahala u Mostaru u noći 24. aprila 2021.godine, u vremenu trajanja “policijskog sata”.

“Ovo nije prvi put da se provodi teror nad građanima u Mostaru koji se dovodi u vezu sa navijačkom grupom ‘Ultras’. Očekujemo konkretne mjere i sankcije protiv ove organizovane skupine napadača, koje ni zabrana kretanja za vrijeme policijskog sata nije spriječila u vandalskom ponašanju ugrožavanja ljudskih života, izazivanju opće opasnosti i napadu na privatnu i javnu imovinu. Zbog niza evidentnih propusta u zadnje vrijeme u radu MUP-a HNK, a posebno što se ovakve aktivnosti navijačke grupe stalno ponavljaju, tražimo ostavku Ministra Slađana Bevande”, naveli su iz zastupnici Kluba SDA u Skupštini HNK

Zatražili su od Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da utvrdi propuste u radu Policijske uprave Mostar, čiji policijski službenici nisu smjeli dozvoliti kretanje ovakve organizovane grupe u vremenu u kojem je po naredbama zabrenjeno kretanje.

“Također, pozivamo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona da se uključi u procesuiranje ove organizovane kriminalne grupe”, naveli su.

Deset osoba je uhapšeno nakon nereda koji su se dogodili u subotu nešto prije ponoći u Mostaru između dvije veće grupe osoba, a jedna je zbog težih tjelesnih povreda prebačena u SKB Mostar,

U tučnjavi su korišteni razni predmeti, palice, komadi drveta te pirotehnika.

Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar javni red i mir je stavljen pod nadzor.

Izvor: N1

2 Shares
2 Shares
Copy link