Početna  /  Kilometarske kolone na granicama u BiH i Hrvatskoj
Bosna i Hercegovina Hrvatska

Kilometarske kolone na granicama u BiH i Hrvatskoj

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Izačić i Velika Kladuša zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine duža su od dva sata, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Foto: (Ilustracija) Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: (Ilustracija) Davor Puklavec/PIXSELL

Na GP Bosanska Gradiška čeka se duže od jednog sata. Zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima za sada nisu duža od 30 minuta.

U susjednoj Hrvatskoj takođe su zabilježene velike gužve, odnosno kilometarske kolone.

Prvi ponedjeljak u 2017. godini započeo je gužvama na graničnim prijelazima. Naime, kolona na Bregani je veća od tri kilometra. Iz HAK-a su upozorili vozače: “Produženi vikend blagdana Sveta tri kralja dovest će na naše prometnice značajan broj vozila. Razlog tome je produženi vikend, povratak velikog broja turista iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim državama kao i početak skijaškog vikenda za dio građana Republike Hrvatske”.

Zbog odlaska na skijaške destinacije u Francuskoj, Italiji, Austriji i Sloveniji, u ranim jutarnjim satima u subotu, 7. januara 2017. (između 4:00 i 8:00 sati), očekuju se gužve i čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji, poglavito na prijelazima Bregana i Macelj”, upozoravaju iz HAK-a.

Oznake
0 Shares
0 Shares
Copy link