Početna  /  Ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru protestuju radnici zatvorenog Hotela Ero
Hercegovina

Ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru protestuju radnici zatvorenog Hotela Ero

Tridesetak radnika nedavno zatvorenog Hotela Ero protestuju ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru, u kojoj se danas održava sastanak vlade. Radnici traže sastanak s premijerom ili nekim od ministara, a traže uvezivanje radnog staža.

FOTO: Klix

“Obećali su nas primiti poslije sastanka, bar desetak minuta. Molimo Vladu Federacije BiH da nam uveže radni staž u trajanju od četiri i po godine, za nas šezdesetak radnika”, kazala je za Klix.ba Mira Mandić, predsjednica Sindikata radnika Hotela Ero.

Hotel Ero bio je smješten u objektu Federalnog zavoda PIO/MIO, a firma je u vlasništvu Grada Mostara. Trenutno je u predstečajnom postupku, dok je zgrada prodana Vladi HNK za smještaj njihovih institucija.

Aktuelan je program zbrinjavanja radnika, ali on već nekoliko godina nije aktivan jer niti kupovina još nije potpuno realizovana.

U Mostaru se očekivao i dolazak radnika Hidrogradnje, ali okupljanje je otkazano zbog nedostatka sredstava za iznajmljivanje autobusa. Ipak, radnici će se okupiti ispred sarajevskog sjedišta Vlade Federacije BiH.

0 Shares
0 Shares
Copy link