Početna  /  Bosić: “Kila zlata” je mala maca u odnosu na novi dokaz koji imamo! (VIDEO)
Republika Srpska

Bosić: “Kila zlata” je mala maca u odnosu na novi dokaz koji imamo! (VIDEO)

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić, iznijeće nove dokaze o kriminalu aktuelne vlasti u Republici Srpskoj, pred kojima će i afera “Kila zlata” ostati u sjenci. Bosić je, u emisiji “Puls” BN TV, potvrdio da će dokaze sudu dostaviti u srijedu, tokom parničnog postupka koji Milorad Dodik vodi protiv njega.

Bosic-bn
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić (FOTO: rtvbn.com)

Afera “Kila zlata” je narodski rečeno, “mala maca” pred novim dokazima koji za težak kriminal optužuju aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, tvrdi Bosić i dodaje da ga u dokazivanju istine neće omesti ni stalne opstrukcije institucija Srpske.

“Drago mi je što ću moći još jednom javno reći kakva je situacija i što ću moći iznijeti direktan, konkretan i vrlo težak slučaj, za koji postoje svi dokazi, o prevari, o kriminalu i o primanju dara i korupcije. To je nešto što je neuporedivo veće od onih priča o kili zlata. Neću da otvaram tu priču do srijede i do suđenja”, kaže Bosić.

Komentarišući činjenicu da je Milorad Dodik sam sebe tužio za kriminal, Bosić kaže da predsjednik SNSD-a, koristeći njegovu dokumentaciju iz parničnog postupka, pokušava da se “pravosudno opere”.

“On je dao dio te dokumentacije ili svu, ja ne znam šta je dao, pokušavajući da u vrijeme dok ima uticaj na pravosuđe, a evidentno je da ima, obezbijedi amnestiju, odnosno da pravosuđe kaže `ovdje nema dokaza` i na taj način da ga `opere`. To ne bi bio prvi put da se to desi”, tvrdi predsjednik SDS-a.

Dodik je, tvrdi Bosić, u politički obračun pokušao da uvuče i Sinod SPC, ali da je nakon prošlosedmičnog sastanka sa srpskim političkim predstavnicima u Bijeljini, Dodik doživio još jedan poraz.

“Njima je bilo predstavljeno da se dešavaju neki nemiri, da se prenose nadležnosti, neke izdaje. Sami su na kraju konstatovali da ovdje situacija nije takva, kako im je prezentovano od strane onih koji su kod njih dolazili da kukaju i da mole da se interveniše i da se stave na jednu stranu”, dodao je Bosić.

Savez za promjene nedavno je uputio SNSD-u fer ponudu da, nakon što su formirali Vladu na korupciji i nakon što su postali dostupni brojni dokazi o njihovom kriminalnom djelovanju, raspišu izbore i provjere svoj legitimitet, ali je, kako kaže Bosić, Dodik to odbio.

Pogledajte prilog BN televizije (VIDEO):

0 Shares
0 Shares
Copy link