Početna  /  Ahmetović: Ovo je previše ozbiljna stvar da bismo se šalili
Bosna i Hercegovina

Ahmetović: Ovo je previše ozbiljna stvar da bismo se šalili

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine usvojio je kasno sinoć zaključak kojim poziva Zajedničku komisiju za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) da privremeno suspenduje predsjedavajućeg Komisije Nikolu Špirića, inače poslanika SNSD-a.

FOTO: N1

Bio je to epilog cjelodnevne sjednice – bez suspenzije ili smjene Špirića, kako su zahtjevali poslanici SDS-a, a kako je danas za N1 ispričao Sadik Ahmetović, jedan od članova Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, ovakve rasprave ipak bi se trebale održavati na zatvorenim sjednicama. Zašto?,,Zbog Zakona o zaštiti podataka, postoje stvari koje moraju biti izvan javnosti, nema nikakvog trećeg razloga, samo zakon”, pojasnio je Ahmetović.

Konstatovao je, potom, da Špirić treba biti smijenjen, a ne suspendovan, ukoliko se utvrdi da je kao predsjedavajući Komisije zloupotrijebio potpis.

,,Komisija je jednoglasno donijela dva zaključka prošli put. Da se o problemu zaključaka koje je poslao predsjedavajući OSA-i, razgovara na narednoj sjednici kao i o zapisniku te da se utvrdi da li je bilo zloupotrebe potpisa od strane predsjedavajućeg i da Komisija o tome zauzme stav. Mi smo to utvrdili na Komisiji i svi smo glasali i ukoliko ona utvrdi da ima odgovornosti Nikole Špirića, nema suspenzije već slijedi smjena. Ovo je previše ozbiljna stvar da bismo se šalili”, pojasnio je Ahmetović u razgovoru za N1.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap