Zoran Čalija priredio likovnu radionicu za mlade Nevesinjce

NEVESINJE – Akademski slikar Zoran Čalija priredio je danas u parohijskom domu u Nevesinju malu likovnu radionicu na kojoj su najmlađi Nevesinjci mogli da se upoznaju sa osnovama slikarstva.

Kao što je i najavio prilikom izložbe u Gradskoj galeriji u Nevesinju, ovaj umjetnik je dio svog vremena posvetio mladima kako bi ih uveo u svijet slikarstva.

Uz mnoštvo pozitivne energije, šala i dosjetki, Čalija je mladim umjetnicima objasnio tehničke detalje i male slikarske tajne koje će im značiti tokom školovanja, a i kasnije ako se odluče da kroče u svijet umjetnosti.


Od pravilnog oštrenja olovke do crtanja portreta, sve do prepuštanje inicijative mladim umjetnicima Čalija se trudio da radionica bude zanimljiva, pristupačna, a lekcije naučene na njoj primjenjive za najmlađe uzraste.

Zoran Čalija je rođen u Skoplju 1963. godine. Završio je Fakultet likovnih umjetnosti u Beogradu. Član ULUS-a (Udruženje likovnih umetnika Srbije) je postao  1989. godine, a od 1994. je u statusu slobodnog umjetnika. Do sada je imao 80 samostalnih i izlagao je na više od 50 grupnih izložbi.

Ljubiša Bukvić

Autor