Vašington sprema hapšenja Rusa zbog izbora?

Prve optužnice i prva privođenja u istrazi o umiješanosti Rusije u američke izbore trebalo bi da budu objelodanjeni u ponedjeljak, javio je Si-En-En (CNN).

Bijela kuća

Kako je objavila američka mreža, federalna porota je u Vašingtonu odobrila prve optužnice do koje je dovela istraga koju sprovodi specijalni savjetnik Robert Miler, a navodi se da su pripremljeni i planovi da “svi protiv kojih su podignute optužnice već u ponedjeljak budu sprovedeni u pritvor”.

Zasad nije poznato o kakvim optužbama se radi, a optužnice su i dalje zapečaćene. Milerov portparol nije davao komentare, kao ni Bijela kuća ili bilo koji drugi visoki zvaničnik.

Miler je dobio zaduženje da istraži navode o tome da se Rusija miješala u američke predsjedničke izbore u maju, nakon niza spekulacija da je Kremlj pokušao da utiče na ishod izbora.

Rusija je navodno željela Donalda Trampa na čelu SAD, a ne Hilari Klinton, a do svog cilja su, kako se tvrdi, pokušali da stignu angažovanjem ljudi u Vašingtonu, ali i propagandom preko interneta.

Tagovi:
Autor