Pupovac: Rezultati lokalnih izbora u Hrvatskoj veoma dobri za Srbe

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća /SNV/ Milorad Pupovac ocijenio je da su rezultati lokalnih izbora u Hrvatskoj veoma dobri za srpsku zajednicu, koja u deset županija ima zamjenike župana.

Foto: N1

On je istakao da su ti rezultati “dokaz političke vitalnosti srpske zajednice u situaciji poprilično komplikovanih političkih odnosa u Hrvatskoj”.

“Osim toga, Srbi imaju 16 predsjednika i načelnika opština, veliki broj zamjenika načelnika i zamjenika gradonačelnika i više od 200 vjećničkih mjesta u skupštinama županija, gradova i opština”, rekao je Pupovac za Radio-televiziju Srbije.

Kada je riječ o problemima sa biračkim spiskovima, jer na izborima nisu mogli da glasaju Srbi koji žive van Hrvatske, a ne javljaju se na svakih pet, odnosno svake tri godine, Pupovac kaže da je to uticalo na atmosferu zabrinutosti šta će biti sa ostvarivanjem biračkog prava.

Ipak, kako je rekao, na samim izborima Srbi nisu primijetili neko veće kršenje pravila.

U Hrvatskoj su juče održani lokalni izbori na kojima je oko 3,7 miliona registrovanih birača imalo pravo da bira oko 9.500 lokalnih zvaničnika između 47.601 kandidata.

Tagovi:
Autor