Poreski inspektori u Istočnoj Hercegovini izrekli 5.500 maraka kazni i osam zabrana djelatnosti

Zbog pogrešno formulisane rečenice u odgovoru koji je na naš dopis poslala Poreska uprava Republike Srpske, naš portal je juče objavio kako su, tokom intezivnije kontrole prošle sedmice, inspektori navedene institucije u Bileći, Trebinju, Gacku, Ljubinju, Nevesinju i Foči izdali prekršajne naloge u iznosu od 60.500 maraka. Danas nam je stigla ispravka kako je navedeni iznos, u stvari, 5.500 maraka.

Poreska uprava RS, Područni centar Trebinje (FOTO: Moja Hercegovina)
Poreska uprava RS, Područni centar Trebinje (FOTO: Moja Hercegovina)

Kako su iz Poreske uprave Srpske juče naveli za naš portal, u prvoj sedmici pojačanih kontrola njihovi inspektori su u Područnom centru Trebinje izvršili 21 kontrolu, pri čemu je kod 11 poreskih obveznika konstatovana nepravilnost, a zatečena su dva neprijavljena radnika.

– Zbog uočenih nepravilnosti u radu, Poreska uprava je navedenim poreskim obveznicima izdala 11 prekršajnih naloga na iznos kazne od 5.500 maraka i osam rješenja o izricanju mjere zabrane obavljanja djelatnosti na 15 dana – naveli su iz PURS-a za „Moju Hercegovinu“.

Poreska uprava RS-a pojačala je kontrolu zbog sve ćešćeg prometa mimo fiskalnih kasa i neprijavljenih radnika, a kako su nam kazali, pojačana kontrola nastaviće se i u narednom periodu.

Jelena Denda Borjan

Autor