Ministar Jusko: U avionskoj nesreći poginulo pet osoba; formirali smo istražni tim

Jusko je istakao kako “nema nikakvih informacija je li let bio regularan i jesu li ispoštovane sve procedure”, prenosi Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info

Ismir Jusko, ministar saobraćaja i komunikacija posjetio je naselje Jasenica u južnom dijelu Mostara u kojem se dogodila avionska nesreća u kojoj je smrtno stradalo pet ljudi.

Rekao je da je za manje od pola sata po dobijanju informacije o nesreći formiran istražni tim.

U avionu su nažalost bila i djeca, ovo je jedna velika tragedija. Sve istražne jedinice su na terenu. Sa svojim saradnicima odmah sam krenuo na mjesto nesreće. Stigla je i državna tužiteljica Diana Kajmaković”, kazao je Jusko.

Dodao je da će sve informacije blagovremeno dijeliti sa javnosti i medijima.

Potvrdio da je u nesreći stradalo pet osoba, od toga troje djece.

“Formiran je i istražni tim Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH, oni su se pojavili na mjestu nesreće čim su saznali za tragediju”, rekao je Jusko i dodao da je na čelu tima glavni inspektor Direkcije civilne avijacije BiH Salko Begić, čovjek sa višegodišnjim iskustvom u ovom poslu.

Jusko dodaje da nema nikakvih informacija je li let bio regularan i jesu li ispoštovane sve procedure, napominjući da bi davanje takvih izjava u ovom trenutku moglo samo ugroziti istragu i dovesti do problema, prenosi Bljesak.info.

Autor