Gadafijev sin želi da se kandiduje za predsjednika Libije

Sin bivšeg lidera Libije Muamera el Gadafija, Sejf el Islam namjerava da se kandiduje na izborima za predsjednika zemlje, saopštio je listu “Egipat tudej” vođa plemena i predstavnik porodice Gadafi, Basem el Hašimi el Sol.

FOTO: Kurir

“Sejf el Islam se će kandidovati na predstojećim predsjedničkim izborima koji se mogu održati sredinom 2018. godine”, rekao je Sol.

Prema njegovim riječima, Sejf el Islam el Gadafi pripremio je program koji namjerava da objavi u bliskoj budućnosti. U njemu se, između ostalog, izražava nada da će UN pomoći Libiji u prelaznom periodu. Među njegovim prioritetima je jačanje bezbjednosti u međusobnim odnosima sa svim grupama u Libiji.

Ranije je Gadafijev advokat izjavio da je Sejf el Islam počeo političku djelatnost na teritoriji Libije i da želi da postigne dogovor i riješi krizu u zemlji.

Početkom juna, naoružana grupa “Abu Bakr el Sidik”, koja je prije skoro šest godina otela sina bivšeg libijskog lidera, saopštila je da je Sejf el Islam pušten na slobodu nakon što je libijski parlament objavio opštu amnestiju.

Autor